Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

De rol van Zorginstituut Nederland en de kwaliteit van cardiovasculaire zorg

Tweede Nationale Lipidendag

Nieuws - 1 okt. 2016

Het Zorginstituut Nederland (ZIN) draagt zorg voor een goed (vergoedings)pakket van medicijnen. Dit moet leiden tot gelijke toegang tot de zorg en kwaliteit van zorg voor iedere burger, alsmede een duurzaam, betaalbaar zorgsysteem. Apotheekster Marja Kuipers (ZIN Diemen) vertelde namens ZIN hoe deze ambities behaald worden, en welke tegengestelde belangen vaak een rol spelen.
ZIN stuurt op gepast gebruik van medicatie en beoordeelt medicatie voor in- of exclusie in het verzekeringspakket. Dit wordt gedaan op verzoek dan wel op eigen initiatief. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met vier pakketcriteria volgens ZIN. Kuipers besprak de werkwijze en welke overwegingen een rol spelen bij pakketbeheer, met nadruk op het nieuwe Zinnige Zorg-programma. Hierbij wordt meer gekeken naar het gehele zorgtraject van een patiënt.Download het volledige verslag

Tweede Nationale Lipidendag Meeting Impression

Download gratis het verslag van de Tweede Nationale Lipidendag om uit te printen of te lezen op uw e-Reader/tablet.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: