Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

The lower the better – implicaties van de IMPROVE-IT trial

Tweede Nationale Lipidendag

Nieuws - 1 okt. 2016

Dr. Ton Oude Ophuis (Catharina-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen) gaf een overzicht van de opgedane inzichten in de 7-jaar durende IMPROVE-IT trial naar het effect van ezetimibe. Deze langdurige trial is de eerste die de effectiviteit bepaalde van ezetimibe als toevoeging op statinetherapie, in relatie tot CV events in patiënten met minimaal 1 hoog-risico factor. Voor het eerst is aangetoond dat een niet-statine een positief klinisch effect oplevert. LDL daalde met een extra 19-23%, het behandeleffect was 7.6% door een verlaging van voornamelijk myocardinfarcten en ischemische strokes, en het veiligheidsprofiel was goed. Diabeten hadden het meeste profijt van behandeling. Ook deze trial bewijst; hoe lager het LDL, des te beter.
Oude Ophuis stipte ook nog het bestaan van verschillende richtlijnen voor LDL afkapwaarden aan (<1.8 versus <2.5) en stelt voor hier een eenduidig protocol van te maken.


Slides • 21-5-2016

The lower the better – implicaties van de IMPROVE IT trial

Nationale Lipidendag 2016 Dr. Ton Oude Ophuis (Catharina-Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen) besprak de IMPROVE-IT trial en wat de resultaten ervan zullen betekenen voor lipidenmanagement.


Download het volledige verslag

Tweede Nationale Lipidendag Meeting Impression

Download gratis het verslag van de Tweede Nationale Lipidendag om uit te printen of te lezen op uw e-Reader/tablet.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: