Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Spectaculair resultaat met siRNA tegen PCSK9 in de ORION-1 studie

3' educatie - 20 dec. 2016 - WCN 2016 - Prof.dr. John Kastelein

Prof.dr. Kastelein, internist aan het AMC, geeft een samenvatting van de resultaten van de ORION-1 studie, gepresenteerd op de AHA in New Orleans dit jaar. Patiënten kregen subcutaan een lever-specifiek siRNA tegen PCSK9 dat resulteerde in sterke PCSK9-verlaging en LDL-c-verlaging, die lang aanhield. Ten opzichte van monoclonale PCSK9 antilichamen krijgen patiënten veel minder medicatie binnen en hoeven zij minder geprikt te worden. Het wachten is nu op studies die het effect op klinische eindpunten laten zien.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: