Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Cardiovasculaire voordelen met nieuwe anti-diabetesmiddelen

3' educatie - 20 dec. 2016 - WCN 2016 - Prof. Benjamin Scirica - Brigham and Women's hospital, Boston, MA, VS

De aangepaste beleidsregels voor nieuwe anti-diabetesmiddelen heeft tot een explosie van klinische studies met deze medicatie geleid. Prof. Scirica, cardioloog aan Brigham and Women's hospital in Boston, vertelt de belangrijkste resultaten van deze studies met DPP4-remmers, GLP-1 analogen en SGLT-2-remmers, waarvan sommige middelen klinisch cardiovasculair voordeel opleverden. Ook geeft hij zijn toekomstvisie over onderzoek met deze middelen.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: