Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Meer interactie tussen behandelen diabetes en cardiologische aandoeningen zal zorg verbeteren

3' educatie - 20 dec. 2016 - WCN 2016 - Dr. Teri Brouwer - OLVG, Amsterdam

Dr. Teri Brouwer, internist bij het OLVG, benadrukt het belang van een goede samenwerking tussen diabetologen en cardiologen, met name voor de behandeling van diabetes-patiënten. Er zijn nieuwe anti-diabetesmiddelen die een gunstig effect hebben op CV eindpunten. Om achter het mechanisme van dit effect te komen en de behandeling van patiënten te verbeteren, is meer onderzoek nodig en een goede samenwerking tussen beide vakgebieden zou hierbij veel op kunnen leveren.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: