Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Decision support tool voor medicatie-op-maat: klik hier en stem!

Nieuws - 22 mrt. 2017

Hoeveel maanden of jaren vaatziekte-vrije levenswinst levert een statine of bloeddrukverlager eigenlijk op voor de individuele patiënt? Om dit te bepalen heeft een Utrechtse onderzoeksgroep de U-prevent app ontworpen en Arts in opleiding tot internist en onderzoeker vasculaire geneeskunde Dr. Jannick Dorresteijn doet met dit idee mee aan de Ureka Mega Challenge. Het winnende idee krijgt een geldbedrag om een prototype te ontwikkelen.
 
Nieuwsgierig? Kijk naar deze pitch waarin Jannick uitleg geeft over de U-prevent app en vertelt waarom dit idee moet winnen. Kijk het filmpje en help hem door het te liken, zodat dat deze belangrijke risicocalculator er komt!
 
De U-prevent app is een decision support tool voor medicatie op maat, die in de toekomst wereldwijd gebruikt kan worden om het lifetime effect van cardiovasculaire therapie te voorspellen op individueel niveau. Deze risicovoorspelling wordt gedaan met nieuwe algoritmes op basis van de grote REACH en SMART cohorten, welke data van honderdduizenden personen wereldwijd bevatten.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: