Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Hartfalen voorjaarsbijeenkomst 2017

Meeting report

4 apr. 2017

De nadruk van de voorjaarsbijeenkomst van de hartfalenwerkgroep lag dit jaar op hartfalen als co-morbiditeit bij diabetes en kanker. Ook werd er veel gediscussieerd over manieren waarop de hartfalenzorg en expertise in Nederland verbeterd zouden kunnen worden. Dit omvatte onder andere de ESC-gedachte over HF Centers of Excellence en het HoT netwerk van jonge hartfalenprofessionals. 

Download het verslag van de hartfalen voorjaarsmeeting om uit te printen of te lezen op uw e-reader/tablet

 
MEDC171523_715_HF CVGK FINAL.pdf (0,3MB)MEDC171523_715_HF CVGK FINAL.pdf (0,3MB)

 

 

Er zijn ook videos opgenomen van de sprekers


3 minuten educatie • 3-4-2017, Voorjaarsbijeenkomst Hartfalen, Amersfoort, Dr. Louisa Antoni, cardioloog i.o., LUMC Leiden

Samenwerking cardioloog en oncoloog om cardiotoxiciteit bij een chemokuur te voorkomen

HF Voorjaars 2017  Dr. Louisa Antoni sprak op de Voorjaarsbijeenkomst van de Werkgroep Hartfalen over het relatief nieuwe aandachtsgebied van de cardio-oncologie. Doel is om cardiologen en oncologen bij een patiënt die een chemokuur ondergaat samen te laten werken om cardiotoxiciteit te voorkomen.

3 minuten educatie • 9-3-2017, Voorjaarsbijeenkomst - Werkgroep Hartfalen, Amersfoort, Dr. Kevin Damman - cardioloog, UMC Groningen

Heart Failure specialists of Tomorrow - doe mee met het HoT-netwerk

HF Voorjaars 2017 Dr. Kevin Damman doet een oproep aan hartfalenprofessionals die zich niet alleen op zorg richten, maar ook interesse hebben in onderzoek en onderwijs, om bij te dragen aan dit netwerk van jonge (<41 jaar) Europese professionals.

 

Bekijk ook de slides van het voorjaarscongres hartfalen

Slides • 22-3-2017

Cardio-oncologie: hartfalen en chemotherapie

HF Voorjaarsbijeenkomst 2017 Bekijk de presentatie van dr. Louisa Antoni (Leids Universitair Medisch Centrum) gehouden tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Werkgroep Hartfalen 2017.


Slides • 22-3-2017

Hartfalen bij diabetes: consequenties voor diagnostiek en therapie

HF Voorjaarsbijeenkomst 2017 Bekijk de presentatie van prof. dr. Arno Hoes (Julius Center for Health Sciences and Primary Care, Utrecht) gehouden tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Werkgroep Hartfalen 2017.
 

Deel deze pagina met collega's en vrienden: