Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

De ESC Hartfalenrichtlijn in de praktijk

3' educatie - 11 apr. 2017 - NVVC, Noordwijkerhout - Prof.dr. Rudolf de Boer (UMC Groningen) & dr. Dirk Lok (Deventer Ziekenhuis)

Video navigation menu

  • Wat staat zoal in de ESC Hartfalen Guidelines 2016? 00:24
  • De richtlijn biedt een nieuwe therapeutische optie bij mensen met klachten en verminderde ejectiefractie 01:01
  • Wat te doen als een patiënt in aanmerking komt voor behandeling met sacubitril/valsartan? 03:03
  • Bijzonderheden ten aanzien van het ZN-formulier bij instellen op sacubitril/valsartan 04:17

Een van de updates in de ESC richtlijn over hartfalen is het beschikbaar komen van het middel sacubitril/valsartan. Prof.dr. Rudolf de Boer en dr. Dirk Lok vatten de levendige discussie tijdens het lunchsymposium op de NVVC samen, waarin cardiologen hun eerste ervaringen met dit middel deelden.


Deze video is opgenomen na een lunchsymposium tijdens het NVVC congres getiteld 'Interactieve Casuïstiek Hartfalen: de ESC richtlijn in de praktijk', georganiseerd door CVGK, op 7 april in Noordwijkerhout. Deze productie is ontwikkeld onder inhoudelijke verantwoordelijkheid en op initiatief van CVGK en zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: