Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Met eHealth zorg bieden op het moment dat de patiënt het nodig heeft

Nieuws - 26 mei 2017

Eerder besteedde CVGK aandacht aan de plannen van dr. Mark Schuuring (Arts in opleiding tot cardioloog, AMC Amsterdam), die een smartphone applicatie ontwikkelt voor volwassenen met congenitale hartafwijkingen.

Als artsen en patiënten meer gebruikmaken van beschikbare technieken, zoals apps, kunnen artsen eerder ingrijpen bij levensbedreigende situaties.Ondanks technische mogelijkheden, wordt nog maar weinig gebruik gemaakt van eHealth toepassingen. Zonde, vindt Schuuring, 'want met dit soort technieken kunnen we hartklachten in een veel eerder stadium opsporen, en ze met relatief eenvoudige middelen bestrijden. Zo voorkomen we verdere schade aan het hart én besparen we veel patiënten een vervelende ziekenhuisopname.’

Daarom zet hij zich in om de applicatie in gebruik te nemen, door met crowdfunding het benodigde geld te verzamelen. Alle betrokken partijen zijn enthousiast en de techniek is voorhanden. Schuuring: ‘Het doel is dat patiënten meer regie krijgen, en dat de zorg wordt verleend op het moment dat de patiënt daar behoefte aan heeft.’

U kunt Schuuring helpen door financieel bij te dragen aan zijn project. De Hartstichting verdubbelt uw inleg in het kader van 'Steun mijn onderzoek.'

Bekijk hier de video over het project en doneer.
   

Deel deze pagina met collega's en vrienden: