Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Hoger event risico bij DAPT met potente P2Y12-antagonist dan met clopidogrel-gebaseerde behandeling

ESC 2017 - Barcelona

29 aug. 2017 - ESC 2017, Barcelona - Prof.dr. Clemens von Birgelen - Enschede

ESC 2017 De CHANGE-DAPT was een all-comer studie in Twente die ticagrelor-gebaseerde DAPT met een clopidogrel-gebaseerd regime vergeleek in een propensity-score matched analyse. Met ticagrelor werden meer ernstige bloedingen gezien, maar er was geen verschil in het ischemische eindpunt.

Educatieve informatie

Deze 3 minuten educatie geeft een samenvatting van net gepresenteerde wetenschappelijke data, en is opgenomen tijdens het ESC 2017 congres. Het doel is om kort commentaar te geven, evenals mogelijke implicaties van deze bevindingen.

Faculty

Prof.dr. Clemens von Birgelen - Medisch Spectrum Twente, Enschede

Disclosures

//Het ESC Journaal 2017 is mede mogelijk gemaakt door een unrestricted educational grant van Amgen en Novartis. //