Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Imaging van plaquesamenstelling is niet informatiever dan plaqueburden

ESC 2017 - Barcelona

3' educatie - 30 aug. 2017 - Stephen Nicholls MD - Adelaide, Australië

ESC 2017 Virtuele histologie van plaquecomponenten geeft weinig extra informatie in de seriële GLAGOV beeldvormingsstudie, die meer regressie van coronaire atherosclerose aantoonde wanneer PCSK9-remmer evolocumab werd toegevoegd aan hoge-intensiteit statinebehandeling.

Educatieve informatie

Deze 3 minuten educatie geeft een samenvatting van net gepresenteerde wetenschappelijke data, en is opgenomen tijdens het ESC 2017 congres. Het doel is om kort commentaar te geven, evenals mogelijke implicaties van deze bevindingen.

Faculty

Stephen Nicholls is Deputy Director (Strategy and Partnerships), Heart Foundation Heart Health Theme Leader en Chairman of the Clinical Research Pillar bij het South Australian Health & Medical Research Institute (SAHMRI). Hij is ook Professor of Cardiology aan de University of Adelaide en Consultant Cardiologist in het Royal Adelaide Hospital.

Disclosures

Het ESC Journaal 2017 is mede mogelijk gemaakt door een unrestricted educational grant van Amgen en Novartis.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: