Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

CETP-remmer anacetrapib niet ingediend voor registratie

Nieuws - 12 okt. 2017

Merck (MSD buiten de VS / Canada) heeft aangekondigd dat het bedrijf geen registratie zal aanvragen voor zijn cholesteryl ester transfer protein (CETP) remmer anacetrapib. De beslissing volgt op een grondige beoordeling van het klinische profiel van anacetrapib, inclusief discussies met externe deskundigen.

"Wij zijn de onderzoekers en patiënten die deelnamen aan het klinische ontwikkelingsprogramma voor anacetrapib, en in het bijzonder de REVEAL-studie, zeer dankbaar. Helaas hebben we na uitgebreide evaluatie geconcludeerd dat het klinische profiel van anacetrapib geen registratie-aanvraag ondersteunt ", aldus Roger M. Perlmutter, MD, Ph.D., president, Merck Research Laboratories.

In augustus werden de resultaten van de REVEAL-studie gepresenteerd. Uit deze studie is gebleken dat bij CVD-patiënten vier jaar na behandeling met anacetrapib bovenop een hoge dosis statine, een 9% reductie van het risico op een ernstig coronair event werd gezien.

Het leek echter alsof non-HDL de belangrijkste oorzaak is van het waargenomen effect van anacetrapib, waardoor het minder waarschijnlijk is dat andere effecten van anacetrapib een belangrijke rol spelen bij het verlagen van het risico op coronaire events [1].

Referenties

Toon referenties

Bron: Persbericht 11 oktober 2017 Lees meer over de REVEAL-studie

Deel deze pagina met collega's en vrienden: