Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Hartfalen en nierfunctiestoornissen: het cardiorenaal syndroom

3' educatie - 29 sep. 2017 - Dr. Pieter van Paassen – internist-immunoloog; prof. dr. Hans Peter Brunner-la Rocca – cardioloog, MUMC+

Dr. Pieter van Paassen en prof. dr. Hans-Peter Brunner-La Rocca praten over nierfunctiestoornissen die optreden bij HF. Voor de behandeling (veelal met diuretica) is een goed begrip van de pathofysiologie nodig, om een normale volumestatus te behouden.

Educatieve informatie

Deze video is opgenomen tijdens de Nationale Hartfalendag op 29 september 2017 in Zeist en is een verkorte weergave van de presentaties gegeven door dr. Pieter van Paassen en prof. dr. Hans-Peter Brunner-la Rocca.

Faculty

Dr. Pieter van Paassen – internist-immunoloog; prof. dr. Hans Peter Brunner-la Rocca – cardioloog, MUMC+

Disclosures

Deze productie is tot stand gekomen op initiatief van CVGK en zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

Bekijk de slides van de presentatie van dr. Van Paassen Bekijk de slides van de presentatie van prof. dr. Brunner-la Rocca

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: