Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nieuwe ACC/AHA hypertensierichtlijn: nadruk op nauwkeurigheid BP-meetmethode en leefstijlverbeteringen én een nieuwe streefwaarde

AHA 2017, Anaheim CA, VS

3' educatie - 13 nov. 2017 - Paul Whelton, MD (Tulane University, New Orleans, LA, VS)

AHA 2017 Als voorzitter van de groep die de nieuwe ACC/AHA richtlijn hypertensie heeft samengesteld, nam Paul Whelton de presentatie op het AHA-congres voor zijn rekening. Hij zet de belangrijkste veranderingen ten opzichte van de oude richtlijn op een rijtje.

Educatieve informatie

Deze 3 minuten educatie geeft een samenvatting van net gepresenteerde wetenschappelijke data, en is opgenomen tijdens het AHA 2017 congres. Het doel is om kort commentaar te geven, evenals mogelijke implicaties van deze bevindingen.

Faculty

Paul K. Whelton, MD, MSc, is Show Chwan professor in global public health aan de Tulane University School of Public Health en Tropical Medicine in New Orleans. Hij was voorzitter van de ACC / AHA Guideline Writing Committee for Prevention, Detection, Evaluation, and Management of High Blood Pressure.

Disclosures

Het AHA journaal is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Amgen en Novartis

Deel deze pagina met collega's en vrienden: