Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Terughoudende transfusiestrategie leidt tot minder transfusies en is non-inferieur aan liberale benadering bij hartchirurgie

AHA 2017 - Anaheim, CA

3' educatie - 13 nov. 2017 - David Mazer - Toronto, Ont, Canada

AHA 2017 Vergelijking van twee drempelwaarden voor RBC transfusie liet zien dat een restrictieve strategie non-inferieur was aan een liberale strategie in matig-tot-hoog-risico patiënten.

Educatieve informatie

Deze 3 minuten educatie geeft een samenvatting van net gepresenteerde wetenschappelijke data, en is opgenomen tijdens het AHA 2017 congres. Het doel is om kort commentaar te geven, evenals mogelijke implicaties van deze bevindingen.

Faculty

C. David Mazer is Associate Scientist in het Keenan Research Centre for Biomedical Science, University of Toronto (Toronto, Ont, Canada). Zijn onderzoek richt zich op cardiac anesthesia en critical care. De focus in zijn wetenschappelijk programma ligt op perioperative blood conservation, cardiac physiology enmetabolism en perioperative organ protection.

Disclosures

- Onze berichtgeving is gebaseerd op de op het AHA.17 congres verstrekte informatie -

Het AHA journaal is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Amgen en Novartis

Lees hier onze verslaggeving over deze studie

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: