Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Er is hoop voor de behandeling van HFpEF

3' educatie - 23 nov. 2017 - WCN congres - Prof. dr. Carolyn Lam - UMC Groningen & Singapore

WCN 2017 Prof.dr. Lam somt vijf mechanismen op waarin zij aangrijpingspunten herkent voor behandeling van patiënten met hartfalen met behouden ejectiefractie. Deze mechanismen worden momenteel getest als therapeutisch doelwit.

Video navigation menu

  • Momenteel is er geen behandeling voor HFpEF waarvan is aangetoond dat het morbiditeit en mortaliteit verbetert 0:23
  • Drie hemodynamische mechanismen als therapeutisch doelwit: LV diastolische dysfunctie en linker atriale hypertensie, pulmonaire hypertensie en plasmavolume overload 1:04
  • Twee moleculaire mechanismen: microvasculaire endotheeldysfunctie & inflammatie, en fibrose- en titine-veranderingen 3:06

Educatieve informatie

Deze video is opgenomen tijdens de WCN Annual Scientific Meeting op 23 november 2017 in Amsterdam en is een verkorte weergave van de presentatie die prof. dr. Lam daar gaf.

Faculty

Prof.dr. Carolyn Lam werkt als cardioloog in het UMC Groningen. Dr Carolyn Lam is a Senior Consultant of the National Heart Centre, Singapore and Professor of Duke-NUS Cardiovascular Academic Clinical Program. Dr Lam’s clinical sub-specialty is heart failure, and she is recognized globally for her expertise in heart failure with preserved ejection fraction. She also has expertise in women’s cardiovascular disease, hemodynamics, echocardiography, biomarkers and clinical trials.

Disclosures

Deze productie is tot stand gekomen op initiatief van CVGK en zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

Bekijk hier de slides van de presentatie van prof. Lam

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: