Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

FDA geeft goedkeuring voor medisch device-accessoire voor smartwatch

Nieuws - 4 dec. 2017

KardiaBand heeft FDA goedkeuring gekregen in de VS, waarmee Apple Watch-gebruikers op ieder moment en op iedere plek een electrocardiogram (ECG) kunnen maken om snel normaal sinusritme te detecteren, evenals atriumfibrilleren. Dit eerste FDA-goedgekeurde medische device accessoire voor een smartwatch kan een ECG in 30 seconden meten met de geïntegreerde sensor. Resultaten van de Kardia App worden weergegeven op de smartwatch.

SmartRhythm is een nieuwe feature in de Kardia app. SmartRhythm gebruikt kunstmatige intelligentie samen met input van de hartslag- en activiteitsensoren van Apple Watch om continue de correlatie tussen hartactiviteit en fysieke activiteit te evalueren. Wanneer SmartRhythm detecteert dat hartslag en activiteit niet synchroon lopen, geeft de device de gebruiker een seintje om een ECG met KardiaBand te maken, of met KardiaMobile, een draagbare ECG-lezer.

“Dit is een paradigmshift voor hart-zorg, evenals een belangrijke vooruitgang in de gezondheidszorg,” zegt dr Ronald P. Karlsberg, MD, FACC, cardioloog en Clinical Professor of Medicine, Cedars Sinai Heart Institute and David Geffen School of Medicine UCLA. “Vandaag de dag zijn ECGs alleen beschikbaar in klinieken en ziekenhuizen, waarvoor complexe apparatuur voor gebruikt wordt, vaak alleen na een levensbedreigend event, zoals een beroerte. Met een ECG device aan de pols, kan AF worden gedetecteerd waar de patiënt ook maar is, 24 uur per dag. In gerandomiseerde trials bleek KardiaMobile, het eerste AliveCor ECG device, superieur aan routinematige zorg van artsen. KardiaBand is een enorme sprong in gepersonaliseerde gezondheidszorg.”

Bron: Persbericht AliveCor, 30 november 2017

Deel deze pagina met collega's en vrienden: