Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Verbluffende resultaten van gewichtsreductie in T2DM

IDF 2017 - Abu Dhabi, UAE

3' educatie - 18 dec. 2017 - Prof. dr. Naveed Sattar - Glasgow, UK

Educatieve informatie

Deze 3 minuten educatie geeft een samenvatting van net gepresenteerde wetenschappelijke gegevens, opgenomen tijdens het IDF 2017-congres. Het doel is om ​​kort commentaar en mogelijke implicaties van deze bevindingen te geven.

Faculty

Naveed Sattar, MD is Professor of Cardiovascular en Medical Sciences aan de University of Glasgow in Glasgow, UK. Hij is een academicus (klinisch actief) in biomarker studies/trials naar de oorzaken, preventie en behandeling van diabetes, obesitas en hartziekten. Hij is auteur of co-auteur van meer dan 650 gepubliceerde artikelen, heeft verschillende nationale en internationale prijzen ontvangen voor zijn onderzoek en staat in de top 1% van geciteerde klinische academici in de wereld volgens de Thomson Reuters 2016 Highly Cited Researcher-lijst.

Disclosures

Deze productie is tot stand gekomen op initiatief van CVGK en zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

Lees onze samenvatting van de DiRECT trial

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: