Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Lipidenmetabolisme en CV risico: 3 pilaren met aanknopingspunten voor therapie

10' educatie - 11 jan. 2018 - Prof. dr. John Kastelein, internist, AMC, Amsterdam

Prof. dr. John Kastelein beschrijft 3 belangrijke stoornissen in het lipidenmetabolisme die bijdragen aan CV risico. Nieuwe therapieën worden ontwikkeld om resterend risico na LDL-c eradicatie aan te pakken.

Video navigation menu

  • Nieuwe inzichten in de LDL-c-as 00:53
  • Resterend risico na eradicatie van LDL-c 02:27
  • Nieuwe therapieën gericht op remnant cholesterol 03:05
  • De toekomst: combinaties van verschillende therapieën 04:04
  • De rol van Lp(a) in lipidenmetabolisme 04:45

Educatieve informatie

Er zijn 3 belangrijke stoornissen in het lipidenmetabolisme die een CV risico opleveren. Na LDL-c-eradicatie is er nog steeds een resterend risico dat kan worden aangepakt door nieuwe therapieën die momenteel worden ontwikkeld. Deze opname is bedoeld om deze ontwikkelingen en hun praktische implicaties samen te vatten.

Faculty

Prof. John J.P. Kastelein is hoogleraar Inwendige Geneeskunde binnen de Afdeling Vasculaire Geneeskunde van het Academisch Medisch Centrum (AMC) van de Universiteit van Amsterdam, waar hij de leerstoel Genetische aspecten van vasculaire aandoeningen bekleedt.

Disclosures

Deze productie is tot stand gekomen op initiatief van CVGK en zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: