Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Helft hypertensiepatiënten neemt medicatie niet

3' educatie - 2 feb. 2018 - Dr. Isla Mackenzie, Clinical Reader in Clinical Pharmacology & Consultant Physician, Dundee, VK

Nationaal Hypertensie Congres 2018 Dr. Isla MacKenzie sprak over therapietrouw bij hypertensiepatiënten. Het blijkt dat ongeveer de helft van de patiënten de medicatie niet neemt. De Nederlandse SYMPATHY studie (zie download), waarin therapietrouw bij renale denervatie dubbelblind werd gemeten, liet zelfs 80 % non-adherentie zien. MacKenzie geeft adviezen voor verbetering.

Educatieve informatie

Deze video is opgenomen tijdens het Nationaal Hypertensie Congres 2018 in Amersfoort en is een verkorte weergave van de presentatie die dr. Isla MacKenzie daar gaf.

Faculty

Dr. Isla MacKenzie is werkzaam aan de School of Medicine van de University of Dundee, waar ze werkt als Clinical Reader in Clinical Pharmacology & Honorary Consultant Physician.

Disclosures

Deze productie is tot stand gekomen op initiatief van CVGK en zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

Download de publicatie van de SYMPATHY studie

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: