Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Diabetesmedicatie en CVD - maakt 'hoe' meer uit dan 'hoeveel'?

10' educatie - 27 okt. 2017 - Boston, MA, USA - Dr. Stephen Wiviott - Brigham & Women's Hospital, Boston, MA, USA

Dr. Stephen Wiviott legt uit hoe een verandering in registratie-eisen de regulatorische begeleiding het onderzoek en de ontwikkeling van geneesmiddelen voor type 2 diabetes mellitus drastisch heeft veranderd en belangrijke informatie heeft opgeleverd met betrekking tot CV aandoeningen.

Video navigation menu

  • Veranderingen in wettelijke verplichtingen voor CV veiligheid nieuwe diabetesmedicatie 00:58
  • Klinische uitkomstenstudies met DPP4-remmers 02:43
  • Studiesmet GLP-1-receptoragonisten 03:36
  • SGLT2-remmers - mechanisme en studies 05:03
  • Algoritme voor glycemische controle 07:15

Educatieve informatie

Deze video is opgenomen op 27 oktober 2017 in Boston en is een verkorte weergave van de presentatie die dr. Wiviott daar gaf tijdens de studiereis ‘Advances in Lipid Management and Cardiovascular Risk Reduction: New Horizons for 2018’

Faculty

Dr. Stephen D. Wiviott is senior investigator and chairman of the Clinical Events Committee with the Thrombolysis in Myocardial Infarction (TIMI) Study Group. In addition, he is a cardiovascular medicine specialist at Brigham and Women’s Hospital (BWH) and an associate professor of medicine at Harvard Medical School (HMS).

Disclosures

Deze productie is tot stand gekomen op initiatief van CVGK en zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: