Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Waar staan we nu met betrekking tot HDL?

10' educatie - 26 okt. 2017 - Boston, MA, USA - Dr. Christopher Cannon - Boston, MA, VS

Dr. Christopher Cannon beschouwt het CV voordeel gezien met CETP-remming in de REVEAL studie in het licht van HDL-c verhoging en non-HDL-c-reductie.

Video navigation menu

  • Is HDL-c slechts een marker van verhoogd CV risico? 00:18
  • Effect van niacine 00:42
  • CETP-remming: primaire uitkomst van REVEAL 01:08
  • CV effect vs reductie in non-HDL-c 02:01
  • Management van laag HDL-c 04:25

Educatieve informatie

Deze video is opgenomen op 26 oktober 2017 in Boston, MA en is een verkorte weergave van de presentatie die dr. Cannon daar gaf tijdens de studiereis ‘Advances in Lipid Management and Cardiovascular Risk Reduction: New Horizons for 2018’

Faculty

Dr. Christopher Paul Cannon is a cardiovascular medicine specialist at Brigham and Women’s Hospital (BWH) and a professor of medicine at Harvard Medical School (HMS). Dr. Cannon is the executive director of cardiometabolic trials at the Harvard Clinical Research Institute.

Disclosures

Deze productie is tot stand gekomen op initiatief van CVGK en zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

Deze inhoud is bedoeld voor medische professionals. Om dit te bekijken is registratie noodzakelijk. Registreer gratis voor onbeperkte toegang tot ons educatief materiaal.
De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: