Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Transcatheter interatriaal shunt-device voor HFpEF

3' educatie - 21 mrt. 2018 - Amersfoort - Prof. dr. Pim van der Harst - UMCG, Groningen

Werkgroep Hartfalen Voorjaarsbijeenkomst 2018 Prof.dr. Pim van der Harst bespreekt de eerste resultaten met het transcatheter intracardiaal shunt device in HFpEF patiënten. Na de positieve bevindingen in de twee kleine REDUCE LAP-studies, wordt nu de grote, internationale REDUCE LAP 2 gestart. U kunt HFpEF-patiënten aanmelden voor deelname.

Educatieve informatie

Deze video is opgenomen tijdens de Voorjaarsbijeenkomst van de Werkgroep Hartfalen op 22 maart 2018 in Amersfoort en is een verkorte weergave van de presentatie die Prof. dr. Van der Harst daar gaf.

Faculty

Prof.dr. Pim van der Harst is hoogleraar Interventie en translationele cardiologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zijn onderzoek richt zich op het beter begrijpen van het ontstaan van een hartinfarct en hartfalen alsmede het verbeteren van de behandeling hiervan.

Disclosures

Deze productie is tot stand gekomen op initiatief van CVGK en zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: