Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

GLP-1 receptoragonist is effectief en veilig bij oudere type 2 diabetespatiënten

Semaglutide as a therapeutic option for elderly patients with type 2 diabetes: pooled analysis of the SUSTAIN 1–5 trials

Literatuur - Warren M, Chaykin L, Trachtenbarg D, et al. - Diabetes Obes Metab 2018; published online ahead of print

Introductie en methoden

Oudere patiënten met type 2 diabetes (T2DM) hebben een verhoogd risico op hypoglykemie [1]. Semaglutide, een humane GLP-1-analoog, vermindert HbA1c en lichaamsgewicht (body weight, BW), of als monotherapie eenmaal per week, of in combinatie met andere antidiabetische behandelingen, en wordt over het algemeen goed verdragen [2-6].

In deze gepoolde analyse van de SUSTAIN studies werd de werkzaamheid en veiligheid van semaglutide geëvalueerd bij oudere (≥65 jaar) vs. niet-oudere (<65 jaar) T2DM patiënten. In SUSTAIN 1-5 werden 3045 patiënten met T2DM gerandomiseerd tot eenmaal per week subcutaan semaglutide (0.5 mg of 1.0 mg) of vergelijkende middelen (placebo, sitagliptine, exenatide of insuline).

Belangrijkste resultaten

Conclusie

Semaglutide verbeterde consequent HbA1c en BW vs vergelijkende middelen, bij ouderen (≥65 jaar) en niet-oudere patiënten met T2DM en werd goed verdragen, wat suggereert dat semaglutide een effectieve behandelingsoptie kan zijn voor oudere T2DM patiënten.

Referenties

Toon referenties

Vind dit artikel online op Diabetes Obes Metab

Deel deze pagina met collega's en vrienden: