Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

De toekomst van renale denervatie in de behandeling van hypertensie

3' educatie - 9 mrt. 2018 - VBWG op ACC, Orlando, FL, VS - Prof. Michael Böhm, Homburg, Duitsland

VBWG op ACC, Orlando Na het ontbreken van placebo-ingreep gecontroleerde onderzoeken is het SPYRAL-programma gestart om de werkzaamheid van renale denervatie bij patiënten met ongecontroleerde hypertensie te testen. Twee pilotstudies met placebo-ingreep gecontroleerde groepen bij patiënten zonder en met medicijnen zijn bijna afgerond.

Educatieve informatie

Deze video is opgenomen tijdens de bijeenkomst van de VBWG-bijeenkomst op 9 maart 2018 voorafgaand aan de ACC in Orlando en is een verkorte weergave van de presentatie die Prof. Michael Böhm daar gaf.

Faculty

Michael Böhm is professor in interne geneeskunde en cardiologie en directeur van de afdeling interne geneeskunde aan de Universiteit van Saarland in Homburg, Duitsland.

Disclosures

Deze productie is tot stand gekomen op initiatief van CVGK en zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: