Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

EC keurt PCSK9 remmer goed voor patiënten met vastgestelde atherosclerotische CVD

Nieuws - 16 mei 2018

De goedkeuring van evolocumab door de Europese Commissie (EC) is nu van kracht voor patiënten met vastgestelde atherosclerotische CVD (myocardinfarct [MI], beroerte of perifeer vaatlijden) om het CV risico te verminderen. Evolocumab is een humaan monoklonaal antilichaam dat PCSK9 remt en resulteert in verlaging van LDL-c niveaus.

Dit is gebaseerd op de resultaten van de FOURIER trial, met 27564 patiënten, die aantoonden dat evolocumab bovenop maximaal getolereerde statinetherapie resulteerde in een 27% risicoreductie van MI, 21% risicoreductie van beroerte en 22% risicoreductie van coronaire revascularisatie vergeleken met patiënten behandeld met placebo en statines gedurende een gemiddelde follow-up van 26 maanden.

"We weten dat patiënten met een geschiedenis van cardiovasculaire gebeurtenissen een verhoogd risico lopen op latere events, vooral in het eerste jaar", zegt Sean E. Harper, M.D., executive vice-president van Research and Development bij Amgen. "Met veel te veel patiënten die risico lopen op terugkerende cardiovasculaire events, zijn we blij dat de Europese Commissie evolumab heeft goedgekeurd om MIs en beroertes te voorkomen bij volwassenen met vastgestelde atherosclerotische CVD."

Bron: Persbericht Amgen, May 16, 2018

Deel deze pagina met collega's en vrienden: