Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Lipiden en voeding

10' educatie - 12 juli 2018 - Prof. David Marais - Kaapstad, Zuid-Afrika

Prof. David Marais bespreekt de impact van verschillende lipiden in voeding in relatie tot het lipoproteïneprofiel bij personen zonder metabole afwijkingen, evenals de impact in mensen met een metabole ziekte.

Video navigation menu

  • Lipiden in groenten en dierlijke producten 02:23
  • Acute effecten van een enkele vette maaltijd 08:37
  • Postprandiale verschijnselen 10:18
  • Reactie op ingenomen cholesterol 11:26
  • Effecten van lipidenklassen op lipoproteïnemetabolisme 12:35

Faculty

Professor David Marais is Professor, Head of Lipidology at Groote Schuur Hospital en University of Cape Town, Zuid-Afrika.

Disclosures

Deze productie is ontwikkeld zonder externe ondersteuning. Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: