Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

FOCUS | Real-world data NOAC’s bij VTE

FOCUS serie

15' educatie - 14 aug. 2018 - Dr. Martin Hemels, dr. Marc Brouwer en prof.dr. Menno Huisman

FOCUS Er zijn weinig data gepubliceerd over effectiviteit en veiligheid van NOACs voor behandeling van VTE in de dagelijkse praktijk. Na presentatie van beschikbare data, discussiëren Menno Huisman, Marc Brouwer en Martin Hemels over wat we hiervan kunnen leren.

Video navigation menu

  • Overzicht beschikbare data over gebruik DOACs bij VTE in de dagelijkse praktijk 0:45
  • Wat is bekend over therapiepersistentie bij patienten met diep-veneuze trombose en longembolie? 5:39
  • Een DUTCH-VTE register zou nuttig inzicht kunnen verschaffen in hoe behandeling in de praktijk geschied 8:26
  • Hoe moet begeleiding van VTE-patiënten op lange termijn vormgegeven worden? 9:11
  • Europese en Nederlandse aanbevelingen voor follow-up van VTE patiënten 10:06
  • Hoe om te gaan met patiënten met kanker en VTE 11:00

Educatieve informatie

Deze 'FOCUS' educatieve video is ontwikkeld onder inhoudelijke verantwoordelijkheid van CVGK. Het doel van de serie is om een actueel cardiovasculair thema in een multidisciplinair panel te bespreken en zo de betekenis van medisch-relevante discussiepunten te vertalen naar de dagelijkse praktijk. De discussie wordt ingeleid met een korte presentatie over het onderwerp.

Faculty

Disclosures

Meningen en interpretaties komen voor rekening van de sprekers en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

De FOCUS serie is ontwikkeld op initiatief van CVGK en mede mogelijk gemaakt door multi-sponsor ondersteuning van Bayer Healthcare BV, Pfizer BV, Vifor Pharma NL, Novo Nordisk en Novartis.

Prof.dr Menno Huisman heeft researchgelden en vergoeding voor spreekbeurten ontvangen van ZONMW, Hartstichting, Boehringer-Ingelheim, Bayer Health Care, Pfizer-BMS, Aspen. Huisman is voorzitter van de Antitrombotisch Beleid 2016 - richtlijn FMS.

Dr. Martin Hemels heeft mogelijk relevante relaties met Bayer, BMS/Pfizer, Boehringer Ingelheim, en Daiichi Sankyo en is spreker of lid van een adviesraad (geweest) voor deze firma’s. Rijnstate ontvangt onderzoeksgelden van ZonMw en Federatie Nederlandse Trombosediensten i.h.k. van DutchAF. Hij is Local principal investigator in het Rijnstate Ziekenhuis van studies met NOAC’s van genoemde firma’s en national lead van de internationale AUGUSTUS studie.

Dr. Marc Brouwer meldt dat zijn research afdeling support krijgt van Boehringer-Ingelheim, Bayer, BMS/Pfizer, Daiichi Sankyo, Astra Zeneca.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: