Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nationale Antistollingsdag 2018

Nieuws, video en presentaties gerelateerd aan de Nationale Antistollingsdag 2018

Meeting impression Nationale Antistollingsdag

Lees en download het verslag.
Lees en download het verslag.

Nationale Antistollingsdag Lees het verslag van de presentaties en discussies van de Nationale Antistollingsdag, op 6 november 2018, te Amersfoort.

Antistollingsdag | De juiste dosis: de rol van onderdoseren en therapietrouw bij atriumfibrilleren

6 november 2018 - Prof. dr. Freek Verheugt

Antistollingsdag 2018 Lees een samenvatting van de presentatie van prof. dr. Freek Verheugt (cardioloog, Amsterdam), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2018.

Antistollingsdag | Behandeling VTE in de eerste en tweede lijn: gezamenlijke zorg voor de patiënt - Wat zijn de speerpunten in de 2e lijn?

6 november 2018 - Dr. Erik Klok

Antistollingsdag 2018 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Erik Klok (internist, Leids Universitair Medisch Centrum), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2018.

Antistollingsdag | Behandeling VTE in de eerste en tweede lijn: gezamenlijke zorg voor de patiënt - Wat kan de huisarts doen?

6 november 2018 - Dr. Geert-Jan Geersing

Antistollingsdag 2018 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Geert-Jan Geersing (huisarts, UMC Utrecht/ Julius Center for Health Sciences and Primary Care), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2018.

Antistollingsdag | Kankergerelateerde trombose

6 november 2018 - Dr. Nick van Es

Antistollingsdag 2018 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Nick van Es (internist i.o., Amsterdam UMC, locatie. AMC), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2018.

Antistollingsdag | Landelijke Transmurale Afspraak Antistolling – wat zijn de hoofdlijnen en belangrijkste wijzigingen?

6 november 2018 - Aafke Snoeijen

Antistollingsdag 2018 Lees een samenvatting van de presentatie van Aafke Snoeijen (kaderhuisarts HVZ, Asten), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2018.

Antistollingsdag | Bloedingsmanagement: wat zijn de opties?

6 november 2018 - Marieke Gimbel

Antistollingsdag 2018 Lees een samenvatting van de presentatie van Marieke Gimbel (arts-onderzoeker, St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2018.

Antistollingsdag | Wat betekent de komst van NOAC antidota voor de klinische praktijk?

6 november 2018 - Prof. dr. Saskia Middeldorp

Antistollingsdag 2018 Lees een samenvatting van de presentatie van prof. dr. Saskia Middeldorp (internist, Amsterdam UMC, locatie AMC), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2018.

De rol van de eerste en tweedelijn bij behandeling van VTE

3' educatie - 28 nov. 2018 - Dr. Erik Klok - Leids Universitair Medisch Centrum
Dr. Erik Klok legt uit dat de behandeling van trombose niet alleen uit antistolling bestaat en betrekt hierbij de rol van de huisarts en die van de medisch specialist.

Antistollingsdag 2018 Dr. Erik Klok legt uit dat de behandeling van trombose niet alleen uit antistolling bestaat en betrekt hierbij de rol van de huisarts en die van de medisch specialist.

Behandeling van VTE in kankerpatiënten met DOAC's

3' educatie - 27 nov. 2018 - Dr. Nick van Es - Amsterdam UMC, locatie AMC
Dr. Van Es legt uit dat trombosebehandeling in kankerpatiënten geïndividualiseerd moet worden, waarbij het type antistollingsmiddel afhangt van het tumortype en interacties met chemotherapeutica.

Antistollingsdag 2018 Dr. Van Es legt uit dat trombosebehandeling in kankerpatiënten geïndividualiseerd moet worden, waarbij het type antistollingsmiddel afhangt van het tumortype en interacties met chemotherapeutica.

Bloedingsmanagement bij antitrombotische medicatie

3' educatie - 21 nov. 2018 - Marieke Gimbel - St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein
Bij patiënten op antitrombotische medicatie moet een balans gevonden worden tussen risico op bloedingen en op trombotische events. Marieke Gimbel bespreekt wanneer herstart moet worden met antistollingstherapie bij de twee meest voorkomende bloedingen in patiënten met AF.

Antistollingsdag 2018 Bij patiënten op antitrombotische medicatie moet een balans gevonden worden tussen risico op bloedingen en op trombotische events. Marieke Gimbel bespreekt wanneer herstart moet worden met antistollingstherapie bij de twee meest voorkomende bloedingen in patiënten met AF.

Het belang van DOAC antidota in de klinische praktijk

3' educatie - 21 nov. 2018 - Prof. dr. Saskia Middeldorp - Amsterdam UMC, locatie AMC
Hoe behandelen we patiënten op DOAC-behandeling die zich met ernstige bloedingen presenteren? Prof. dr. Saskia Middeldorp bespreekt het belang van antidota in de klinische praktijk.

Antistollingsdag 2018 Hoe behandelen we patiënten op DOAC-behandeling die zich met ernstige bloedingen presenteren? Prof. dr. Saskia Middeldorp bespreekt het belang van antidota in de klinische praktijk.