Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Het U.S. Department of Health & Human Services publiceerde de tweede editie van richtlijnen voor lichaamsbeweging in Amerikanen

AHA 2018 – Chicago, IL, VS

Nieuws - 13 nov. 2018

The Dapagliflozin Effect on Cardiovascular Events (DECLARE)-TIMI 58 Trial

Gepresenteerd op het AHA congres 2018 door: Stephen Wiviott (Boston, MA, VS)

Tijdens de AHA Scientific Sessions kondigde admiraal Brett P. Giroir, MD, Assistant Secretary for Health , de publicatie aan van de tweede editie van richtlijnen voor lichaamsbeweging in Amerikanen van het U.S. Department of Health and Human Services (HHS). De tweede editie vertegenwoordigt de eerste update sinds 2008 en bevat op bewijs gebaseerde aanbevelingen voor jongeren van 3 tot 17 jaar en volwassenen, om veilig de lichaamsbeweging te krijgen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Er zijn nieuwe hoofdrichtlijnen voor kinderen van 3 tot 5 jaar en bijgewerkte richtlijnen voor jongeren van 6 tot 17 jaar, volwassenen, oudere volwassenen, vrouwen gedurende zwangerschap en postpartum periode, volwassenen met chronische condities en volwassenen met beperkingen.

In de Verenigde Staten worden richtlijnen nauwelijks opgevolgd- slechts 26% van de mannen, 19% van de vrouwen en 20% van adolescenten voldoet aan de aanbevelingen. Deze lage niveaus van lichaamsbeweging onder Amerikanen hebben gevolgen voor de zorg en economie van de natie, met bijna $117 miljard dollar aan jaarlijkse zorgkosten en 10% van alle vroegtijdige sterfte is toe te schrijven aan het niet opvolgen van de aanbevolen hoeveelheid lichaamsweging uit de richtlijnen. Volwassenen hebben 150 minuten matige tot intensieve aerobe lichaamsbeweging nodig per week, met twee dagen per week spierversterkende oefeningen, om gezond te blijven. Jongeren van 6 tot 17 jaar hebben 60 minuten matig-tot-intensieve inspanning per dag nodig.

Admiraal Giroir benadrukte de noodzaak van een overgang van een zorgsysteem voor zieken naar een gezondheidsbevorderend systeem. “De nieuwe richtlijnen laten zien dat iedereen, gebaseerd op de beste wetenschap, zijn gezondheid drastisch kan verbeteren door te bewegen – altijd en overal, en op elke manier die je actief maakt,” zei admiraal Giroir.

De tweede editie, gebaseerd op een uitgebreide wetenschappelijke review, weerspiegelt nieuwe kennis over onmiddellijke en lange termijn gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging, evenals nieuw bewijsmateriaal dat lichaamsbeweging kan helpen bij het managen van chronische aandoeningen die vele Amerikanen al hebben. Tijdens de persconferentie werd ook opgemerkt dat veel van de voordelen van lichaamsbeweging onafhankelijk zijn van ander gezondheidsgedrag.

Bovendien werd besproken hoe deze richtlijn alle niveaus van de maatschappij zou moeten stimuleren om samen te werken om lichaamsbeweging en dus gezondheid te verbeteren. Scholen hebben ook een verantwoordelijkheid in het voorzien in genoeg momenten van lichaamsbeweging overdag, een standaard dat tot nu toe nog niet is gehaald. Er zijn dus nieuwe pogingen gedaan om dat te veranderen in het hele land. De campagne is bedoeld om niet alleen individuen en familie, maar ook gemeenschappen meer kracht te geven en er moet werk worden gemaakt van de sociale determinanten van gezondheid. Omgevingen moeten op gemeenschapsniveau worden getransformeerd om een actieve leefstijl gemakkelijker te maken.

Opvallende updates omvatten:

- Onze berichtgeving is gebaseerd op de op het AHA Scientific Sessions verstrekte informatie -

Het AHA Journaal 2018 is mede mogelijk gemaakt door een unrestricted educational grant van Amgen, Novartis en AstraZeneca.

Bekijk onze video. Dit artikel werd gelijktijdig gepubliceerd in JAMA

Deel deze pagina met collega's en vrienden: