Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Hypertensie Congres 2019

Verslag, presentaties en video impressies van het Nationaal Hypertensie congres 2019, gehouden op 1 februari 2019.

Verwachte veranderingen in de nieuwe richtlijn hypertensieve crisis

3' educatie - 4 mrt. 2019 - Dr. Bert-Jan van den Born
Van den Born verwacht een nadruk op het wel of niet bestaan van een hypertensief spoedgeval, omdat dit gevolgen heeft voor behandeling en prognose. Bovendien zullen nieuwe inzichten in behandelstrategie worden geïmplementeerd.

Nationaal Hypertensie Congres Van den Born verwacht een nadruk op het wel of niet bestaan van een hypertensief spoedgeval, omdat dit gevolgen heeft voor behandeling en prognose. Bovendien zullen nieuwe inzichten in behandelstrategie worden geïmplementeerd.

Hypertensie: nieuwe richtlijnen, nieuwe ontwikkelingen?

20 feb. 2019

Nationaal Hypertensie Congres Lees een impressie van de presentaties gegeven op het Nationale HypertensieCongres op 1 februari 2019.

Hoe moeten we de nieuwe streefwaarden voor bloeddrukverlaging interpreteren?

18 feb. 2019

Nationaal Hypertensie Congres Lees een impressie van de presentatie van prof.dr. Peter de Leeuw gehouden op het Nationale HypertensieCongres op 1 februari 2019.

Hypertensieve crisis – de nieuwe richtlijn

18 feb. 2019

Nationaal Hypertensie Congres Lees een impressie van de presentatie van dr. Bert Jan van den Born gehouden op het Nationale HypertensieCongres op 1 februari 2019.

De 2018 ESC/ESH Guidelines on arterial hypertension – what’s new?

18 feb. 2019

Nationaal Hypertensie Congres Lees een impressie van de presentatie van prof. Bryan Williams gehouden op het Nationale HypertensieCongres op 1 februari 2019.

De nieuwe multidisciplinaire richtlijn cardiovasculair risicomanagement

18 feb. 2019

Nationaal Hypertensie Congres Lees een impressie van de presentatie van prof. dr. Frank Visseren gehouden op het Nationale HypertensieCongres op 1 februari 2019.

Nieuwe therapeutische ontwikkelingen

18 feb. 2019

Nationaal Hypertensie Congres Lees een impressie van de presentatie van Jan Danser gehouden op het Nationale HypertensieCongres op 1 februari 2019.

Hypertensie in het digitale tijdperk

18 feb. 2019

Nationaal Hypertensie Congres Lees een impressie van de presentatie van Sebastiaan Blok gehouden op het Nationale HypertensieCongres op 1 februari 2019.

Thuismeetprogramma HartWacht geeft patiënten meer verantwoordelijkheid over het meten van gezondheid

3' educatie - 11 feb. 2019 - Sebastiaan Blok - Amsterdam
Het HartWachtteam beoordeelt door de patiënt gemeten gezondheidsdata, waardoor een cardiologisch consult niet altijd nodig is. De eerste resultaten tonen dalende bloeddruk bij moeilijk in te stellen patiënten.

Nationaal Hypertensie Congres Het HartWachtteam beoordeelt door de patiënt gemeten gezondheidsdata, waardoor een cardiologisch consult niet altijd nodig is. De eerste resultaten tonen dalende bloeddruk bij moeilijk in te stellen patiënten.

Hoe moeten we de nieuwe streefwaarden voor bloeddrukverlaging interpreteren?

3' educatie - 11 feb. 2019 - Prof. dr. Peter de Leeuw
Prof. dr. Peter de Leeuw filosofeert over verschillende manieren waarop de richtlijnen geïnterpreteerd kunnen worden, in het licht van steeds verder dalende streefwaarden in recente decennia.

Nationaal Hypertensie Congres Prof. dr. Peter de Leeuw filosofeert over verschillende manieren waarop de richtlijnen geïnterpreteerd kunnen worden, in het licht van steeds verder dalende streefwaarden in recente decennia.

Nieuwe, langwerkende RAS-blokker: hypertensiemanagement van de toekomst?

3' educatie - 11 feb. 2019 - Prof. dr. Jan Danser
Een aanpak met oligonucleotiden die aanmaak van angiotensinogeen voorkomt, kan uitkomst bieden bij hypertensiebehandeling, die vaak gepaard gaat met therapieresistentie of beperkte therapietrouw.

Nationaal Hypertensie Congres Een aanpak met oligonucleotiden die aanmaak van angiotensinogeen voorkomt, kan uitkomst bieden bij hypertensiebehandeling, die vaak gepaard gaat met therapieresistentie of beperkte therapietrouw. Prof.dr. Jan Danser legt uit waarom.

Nieuwe aanbevelingen in de ESC/ESH richtlijn voor management van hypertensie

3' educatie - 11 feb. 2019 - Amersfoort - Prof. Bryan Williams - Londen, VK
Bryan Williams, co-chair van de 2018 ESC/ESH Hypertensie-richtlijn, zet de belangrijkste nieuwe aanbevelingen op een rij. Ook gaat hij in op de discussie over verschillen tussen de Europese en Amerikaanse adviezen.

Nationaal Hypertensie Congres Bryan Williams, co-chair van de 2018 ESC/ESH Hypertensie-richtlijn, zet de belangrijkste nieuwe aanbevelingen op een rij. Ook gaat hij in op de discussie over verschillen tussen de Europese en Amerikaanse adviezen.

Hypertensie Congres 2019