Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Doe mee met Mei MeetMaand voor meer aandacht voor hoge bloeddruk

3' educatie - 6 feb. 2019 - Prof. Neil Poulter - Imperial College Londen, VK

Hoewel hoge bloeddruk door sommigen een saai onderwerp wordt gevonden, benadrukt prof. Poulter dat het cruciaal is dat arts en patiënt zich er bewust van zijn, zodat het adequaat behandeld kan worden. Hij deelt de successen van eerdere edities van de May Measurement Month en hoopt ook in 2019 op een succesvolle campagne. Ook u kunt bijdragen aan meer bewustzijn.

Educatieve informatie

Het bewustzijn over hoge bloeddruk is te laag onder zowel patiënten als arsten, aangezien het gepaard gaat met een hoger risico op CV events. May Measurement Month is een internationaal initiatief om het bewustzijn over het belang van het weten van de eigen bloeddruk te vergroten.

Faculty

Prof. Neil Poulter, FMedSci, cardiologist, Faculty of Medicine, National Heart & Lung Institute; Professor of Preventive Cardiovascular Medicine, Imperial College London, United Kingdom, Member of the Executive Board and President Elect of the International Society of Hypertension

Disclosures

Meningen en interpretaties komen voor rekening van de spreker en zijn niet noodzakelijk die van CVGK.

Bezoek de officiële May Measurement Month website Neem contact op met de NHV om mee te doen aan de metingen.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: