Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Aandacht voor hartfalen tijdens Heart Failure Awareness Days 2019

Nieuws - 6 mei 2019

De European Society of Cardiology (ESC) is een initiatief gestart dat groeit met de jaren met het doel om de algemene kennis van de bevolking over hartfalen te verbeteren en om de bevolking het belang van herkennen van hartfalen, een juiste diagnose, en optimale behandeling te laten inzien. Meerdere Europese landen hebben naar aanleiding hiervan activiteiten georganiseerd (zie de link hieronder).

In Nederland heeft het Medisch Spectrum Twente een programma opgesteld tijdens de Heart Failure Awareness Days 2019. Er zijn verschillende activiteiten voor bezoekers en medewerkers, waaronder een stand met informatie over hartfalen, informatievideo’s, een workshop natriumarm koken, een mini symposium en een foodtruck waar bezoekers geïnformeerd worden over gezonde natriumarme voeding.

Download het programma Hartfalen Awareness days in het Medisch Spectrum Twente Lees hier over de activiteiten per land

Deel deze pagina met collega's en vrienden: