Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nationale Lipidendag 2019

Verslag, presentaties en video impressie van de Vijfde Nationale Lipidendag, een initiatief van de Nederlandse Lipiden Academie (NLA), gehouden op 16 mei 2019.

Meeting impression | Nationale Lipidendag

Lees en download het verslag.
Lees en download het verslag.

Nationale Lipidendag Lees het verslag van de presentaties van de Nationale Lipidendag, gehouden op 16 mei 2019, te Woerden.

Triglyceriden en hart- en vaatziekten: is er een relatie?

3' educatie - 16 mei 2019 - Lipidendag 2019 - Dr. Jeanine Roeters van Lennep
Dr. Jeanine Roeters van Lennep bespreekt de relatie tussen triglyceriden en CVD aan de hand van Mendeliaanse randomisatiestudies en vertelt over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van triglyceridenverlaging.

Nationale Lipidendag Dr. Jeanine Roeters van Lennep bespreekt de relatie tussen triglyceriden en CVD aan de hand van Mendeliaanse randomisatiestudies en vertelt over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van triglyceridenverlaging.

NASH/NAFLD, een vet probleem?

3' educatie - 24 juni 2019 - Nationale Lipidendag - Dr. Onno Holleboom
Er is nog te weinig aandacht voor NASH/NAFLD in de praktijk. Dr. Holleboom vertelt wat patiënten met deze leverziekte kenmerkt en benadrukt ontwikkelingen op het gebied van medicamenteuze behandeling.

Nationale Lipidendag Er is nog te weinig aandacht voor NASH/NAFLD in de praktijk. Dr. Holleboom vertelt wat patiënten met deze leverziekte kenmerkt en benadrukt ontwikkelingen op het gebied van medicamenteuze behandeling.

Lipidenmanagement bij hartfalen: meer vragen dan antwoorden?

3' educatie - 16 mei 2019 - Lipidendag 2019 - Prof. dr. Peter van der Meer
Prof. dr. Peter van der Meer bespreekt het effect van statines en CABG in geval van ischemie bij hartfalen aan de hand van grote studies en beantwoordt de vraag wat we moeten doen met hartfalenpatiënten die reeds een statine gebruiken.

Nationale Lipidendag Prof. dr. Peter van der Meer bespreekt het effect van statines en CABG in geval van ischemie bij hartfalen aan de hand van grote studies en beantwoordt de vraag wat we moeten doen met hartfalenpatiënten die reeds een statine gebruiken.

Lipidendag | Lipidenmanagement bij hartfalen: meer vragen dan antwoorden?

16 mei 2019 - Prof. dr. Peter van der Meer

Lipidendag Lees een samenvatting van de presentatie van prof. dr. Peter van der Meer (Cardioloog, UMCG, Groningen), gehouden tijdens de Nationale Lipidendag 2019.

Lipidendag | NAFLD-NASH, een vet probleem?

16 mei 2019 - Dr. Onno Holleboom

Lipidendag Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Onno Holleboom (Internist-endocrinoloog, Amsterdam UMC, locatie AMC), gehouden tijdens de Nationale Lipidendag 2019.

Lipidendag | Update genetische diagnostiek: wat is de opbrengst?

16 mei 2019 - Dr. ir. Joep Defesche

Lipidendag Lees een samenvatting van de presentatie van dr. ir. Joep Defesche (dyslipidemie groep van het Laboratorium Genoomdiagnostiek Klinische Genetica, Amsterdam UMC, locatie AMC), gehouden tijdens de Nationale Lipidendag 2019.

Lipidendag | Het voorspellen van individuele lifetime benefit van lipidenbehandeling

16 mei 2019 - Dr. Jannick Dorresteijn

Lipidendag Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Jannick Dorresteijn (Fellow vasculaire geneeskunde, Universitair Medisch Centrum Utrecht), gehouden tijdens de Nationale Lipidendag 2019.

Lipidendag | Lp(a) en PCSK9-remming: een nieuwe optie voor het verlagen van CV risico?

16 mei 2019 - Prof. dr. Wouter Jukema

Lipidendag Lees een samenvatting van de presentatie van prof. dr. Wouter Jukema (cardioloog, LUMC, Leiden), gehouden tijdens de Nationale Lipidendag 2019.

Lipidendag | Postprandiaal lipidenmetabolisme: diagnostische en therapeutische consequenties

16 mei 2019 - Dr. Manuel Castro Cabezas

Lipidendag Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Manuel Castro Cabezas (Internist-vasculair geneeskundige, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Rotterdam), gehouden tijdens de Nationale Lipidendag 2019.

Lipidendag | Triglyceriden en hart- en vaatziekten: is er een relatie?

16 mei 2019 - Dr. Jeanine Roeters van Lennep

Lipidendag Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Jeanine Roeters van Lennep (Internist-vasculair geneeskundige, Erasmus MC, Rotterdam), gehouden tijdens de Nationale Lipidendag 2019.

Lipidendag | De nieuwe richtlijn CVRM – wat zijn de wijzigingen?

16 mei 2019 - Dr. Fabrice Martens

Lipidendag Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Fabrice Martens (Cardioloog, Deventer Ziekenhuis), gehouden tijdens de Nationale Lipidendag 2019.

Nationale Lipidendag 2019