Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
Met nieuwe publiekscampagne wil de Hartstichting regelmatig bloeddruk meten de norm maken

Met nieuwe publiekscampagne wil de Hartstichting regelmatig bloeddruk meten de norm maken

Nieuws - 18 mei 2019

In een nieuwe publiekscampagne roept de Hartstichting mensen vanaf 40 jaar op hun bloeddruk regelmatig te meten, ook als zij zich gezond voelen. Volgens de Hartstichting heeft 1 op de 3 Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar een hoge bloeddruk of gebruikt daar medicijnen voor. 4 op de 10 van deze mensen weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben: dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders.

De Hartstichting stelt dat als de helft van de Nederlanders een gezondere bloeddruk weet te bereiken en behouden, kan dat in 2030 bijna 100.000 hart- en vaatpatiënten schelen.

In de nieuwe publiekscampagne wil de Hartstichting bereiken dat mensen het normaal vinden om regelmatig hun bloeddruk te meten. Zo ontdekken mensen eerder dat ze een hoge bloeddruk hebben en kunnen ze op tijd maatregelen nemen om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Van 27 mei tot en met 8 juni kunnen mensen in heel Nederland gratis hun bloeddruk laten meten. In bibliotheken, thuiszorgwinkels en supermarkten worden meetlocaties ingericht. Naast de meting krijgen mensen hier adviezen over een gezonde leefstijl. Thuis de bloeddruk meten kan ook, of via de werkgever (via de Persoonlijke Gezondheidscheck). Alleen als de bloeddruk ernstig verhoogd is (vanaf een bovendruk van 180 mmHg), of herhaaldelijk hoger dan 140/90 mmHg, dan wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisartsenpraktijk.

Bron: nieuwsbericht Hartstichting 17 mei 2019 Locaties waar mensen gratis hun bloeddruk kunnen laten meten tussen 27 mei en 8 juni.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: