Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nationale Antistollingsdag 2019

Verslag, presentaties en video's van de Nationale Antistollingsdag 2019, gehouden op 5 november 2019.

Integrale behandeling van AF inclusief antistolling in de eerste lijn

3' educatie - 12 mrt. 2020 - Carline van den Dries
Carline van den Dries bespreekt de studieopzet en de resultaten van de ALL-IN trial, waarin het effect van een interventie van integrale zorg voor AF patiënten in de huisartspraktijk werd onderzocht.

Antistollingsdag 2019 Carline van den Dries bespreekt de studieopzet en de resultaten van de ALL-IN trial, waarin het effect van een interventie van integrale zorg voor AF patiënten in de huisartspraktijk werd onderzocht.

Impressie | Stolling in het ziekenhuis: S-team

5 november 2019 - Dr. Sanne van Wissen

Antistollingsdag 2019 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Sanne van Wissen (internist, OLVG, Amsterdam), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2019.

Impressie | Antistollingszorg in beweging

5 november 2019 - Dr. Sjef van de Leur

Antistollingsdag 2019 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Sjef van de Leur (laboratoriumarts, Laboratoriumgeneeskunde en Trombose Expertise Centrum/Regionaal Antistollingscentrum Midden Oost), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2019.

Impressie | Starten, onderbreken, switchen en stoppen antistolling – wanneer en hoe?

5 november 2019 - Dr. Michiel Coppens

Antistollingsdag 2019 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Michiel Coppens (internist, Amsterdam UMC, locatie AMC), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2019.

Impressie | Perifeer arterieel vaatlijden: afspraken tussen eerste en tweede lijn

5 november 2019 - Dr. Ellen Rouwet

Antistollingsdag 2019 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Ellen Rouwet (vaatchirurg, Erasmus MC, Rotterdam), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2019.

Impressie | Uitbreiding indicaties NOACs – de stand van zaken

5 november 2019 - Prof. dr. Freek Verheugt

Antistollingsdag 2019 Lees een samenvatting van de presentatie van prof. dr. Freek Verheugt (cardioloog, Amsterdam), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2019.

Impressie | Optimale antitrombotische behandeling na acuut coronair syndroom: de (gecompliceerde) nabije toekomst

5 november 2019 - Dr. Jur ten Berg

Antistollingsdag 2019 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Jur ten Berg (cardioloog, St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2019.

Impressie | Integrale behandeling van atriumfibrilleren inclusief antistolling in de eerste lijn

5 november 2019 - Carline van den Dries

Antistollingsdag 2019 Lees een samenvatting van de presentatie van Carline van den Dries (arts i.o. tot huisarts-onderzoeker, UMC Utrecht/Julius Centrum), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2019.

Impressie | Hormonen en trombose - casuïstiek en adviezen

5 november 2019 - Prof. dr. Saskia Middeldorp

Antistollingsdag 2019 Lees een samenvatting van de presentatie van prof. dr. Saskia Middeldorp (internist, Amsterdam UMC, locatie AMC), gehouden tijdens de Nationale Antistollingsdag 2019.

Meeting impression Nationale Antistollingsdag 2019

Lees en download het verslag.
Lees en download het verslag.

Antistollingsdag 2019 Lees het verslag van de presentaties van de Nationale Antistollingsdag, gehouden op 5 november 2019 in Amersfoort.

Starten, onderbreken, switchen en stoppen antistolling – wanneer en hoe?

3' educatie - 19 dec. 2019 - Dr. Michiel Coppens
Michiel Coppens geeft praktische adviezen voor het starten, onderbreken, switchen en stoppen van antistolling.

Antistollingsdag 2019 Michiel Coppens geeft praktische adviezen voor het starten, onderbreken, switchen en stoppen van antistolling.

Uitbreiding indicaties NOAC’s en plaatjesremmers – de stand van zaken

3' educatie - 25 nov. 2019 - Prof. dr. Freek Verheugt
Freek Verheugt bespreekt aan de hand van wetenschappelijke resultaten nieuwe opties voor gebruik van NOAC's en plaatjesremmers voor secundaire preventie in patiënten met vaatlijden.

Antistollingsdag 2019 Freek Verheugt bespreekt aan de hand van wetenschappelijke resultaten nieuwe opties voor gebruik van NOAC's en plaatjesremmers voor secundaire preventie in patiënten met vaatlijden.