Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Hypertensie Congres 2020

Verslag, presentaties en video impressies van het Nationaal Hypertensie congres 2020, gehouden op 31 januari 2020.

Impressie | Veranderingen in gedrag als leefstijlinterventie

31 januari 2020 - Dr. Thomas Reijnders

Hypertensie congres 2020 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Thomas Reijnders, gehouden tijdens het hypertensie congres 2020.

Impressie | Het Nationaal Preventieakkoord

31 januari 2020 - Koen Berkenbosch

Hypertensie congres 2020 Lees een samenvatting van de presentatie van Koen Berkenbosch, gehouden tijdens het hypertensie congres 2020.

Impressie | Antihypertensive effect of small interfering RNA targeting angiotensinogen

31 januari 2020 - Estrellita Uijl

Hypertensie congres 2020 Lees een samenvatting van de presentatie van Estrellita Uijl, gehouden tijdens het hypertensie congres 2020.

Impressie | Nieuwe diabetesmiddelen met effecten op de bloedruk

31 januari 2020 - dr. Daniël van Raalte

Hypertensie congres 2020 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Daniël van Raalte, gehouden tijdens het hypertensie congres 2020.

Impressie | The impact of salt reduction on blood pressure

31 januari 2020 - Prof. Michel Burnier

Hypertensie congres 2020 Lees een samenvatting van de presentatie van prof. Michel Burnier, gehouden tijdens het hypertensie congres 2020.

Impressie | Gewichtsreductie: welke interventies zijn effectief?

31 januari 2020 - Dr. Victor Gerdes

Hypertensie congres 2020 Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Victor Gerdes, gehouden tijdens het hypertensie congres 2020.

BENEFIT for all

3' educatie - 9 mrt. 2020 - Dr. Thomas Reijnders
Dr. Thomas Reijnders vertelt hoe het e-health gezondheidsprogramma van BENEFIT for all werkt, dat als doel heeft om patiënten te motiveren om leefstijlveranderingen op de lange termijn vol te houden.

Hypertensie Congres 2020 Thomas Reijnders vertelt over het e-health gezondheidsprogramma van BENEFIT for all, dat als doel heeft om patiënten te motiveren om leefstijlveranderingen op de lange termijn vol te houden.

Gewichtsreductie: welke interventies zijn effectief?

3' educatie - 2 mrt. 2020 - Dr. Victor Gerdes
Dr. Gerdes bespreekt welke maatregelen effectief zijn bij de behandeling van overgewicht. Hij focust hierbij op de effecten van leefstijlinterventies, geneesmiddelen en bariatrische chirurgie.

Hypertensie Congres 2020 Dr. Gerdes bespreekt maatregelen die effectief zijn bij de behandeling van overgewicht, waaronder leefstijlinterventies, geneesmiddelen en bariatrische chirurgie.

Het Nationaal Preventieakkoord

3' educatie - 27 feb. 2020 - Koen Berkenbosch
Koen Berkenbosch roept op om eens te kijken naar het Nationaal Preventieakkoord van de Rijksoverheid, waarin afspraken staan die moeten resulteren in een gezonder Nederland.

Hypertensie Congres 2020 Koen Berkenbosch roept op om eens te kijken naar het Nationaal Preventieakkoord van de Rijksoverheid, waarin afspraken staan die moeten resulteren in een gezonder Nederland.

Antihypertensieve effecten van siRNA gericht tegen angiotensinogeen

3' educatie - 24 feb. 2020 - Estrellita Uijl
Estrellita Uijl vertelt over een mogelijk nieuwe strategie van siRNA gericht tegen angiotensinogeen voor de behandeling van hypertensie.

Hypertensie Congres 2020 Estrellita Uijl vertelt over een mogelijk nieuwe strategie van siRNA gericht tegen angiotensinogeen voor de behandeling van hypertensie.

Bloeddrukeffecten van nieuwe diabetesmiddelen 

3' educatie - 13 feb. 2020 - Dr. Daniël van Raalte
Behandeling met nieuwe diabetesmiddelen in de klassen GLP-1RAs en SGLT2 remmers resulteren in bloeddrukverlaging in diabetespatiënten. Dr. Daniël van Raalte bespreekt wat de mogelijke mechanismen zijn.

Hypertensie Congres 2020 Nieuwe diabetesmiddelen in de klassen GLP-1RAs en SGLT2 remmers laten bloeddrukverlaging zien in diabetespatiënten. Dr. Daniël van Raalte bespreekt mogelijke mechanismen.

Zoutinname en bloeddruk

3' educatie - 10 feb. 2020 - Prof. Michel Burnier
Prof. Burnier vertelt kort over nieuwe concepten van pathofysiologische mechanismen die zoutinname met hypertensie linken. Verder bespreekt hij de relatie tussen zoutinname en bloeddruk.

Hypertensie Congres 2020 Prof. Burnier vertelt kort over nieuwe concepten van pathofysiologische mechanismen die zoutinname met hypertensie linken. Verder bespreekt hij de relatie tussen zoutinname en bloeddruk.

Hypertensie Congres 2020