Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Preventie en behandelen van CVD in diabetespatiënten in het COVID-19 tijdperk

Nieuws - 4 juni 2020

In een speciale collectie van Diabetes Care, heeft The Diabetes and Cardiovascular Disease EAS Study Group het perspectief ‘Issues of cardiovascular risk management in people with diabetes in the COVID-19 era’ gepubliceerd.

Dit perspectief beschrijft nieuw cardio-renale-pulmonale orgaanschade veroorzaakt of verslechterd door COVID-19 en implicaties voor behandelen van CV risico in diabetespatiënten. Verder worden in dit artikel de volgende zaken besproken: uitdagingen die mogelijk kunnen gebeuren met gebruik van meeste diabetesmedicatie (wat betreft opkomende contra-indicaties), implementatie van continue glucosemonitoring, patiënten in de IC die therapie nodig hebben voor glycemische regulatie, gebruik van medicatie die mogelijk aantal ACE2 receptoren verhogen (er is geen bewijs dat deze medicaties mogelijk schade is wat betreft vatbaarheid of verslechtering van COVID-19).

Vind dit artikel online op Diabetes Care

Deel deze pagina met collega's en vrienden: