Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Expert Position Paper over uitvoeren van HF klinische trials in het COVID-19 tijdperk

Nieuws - 22 juni 2020

Recent heeft de Heart Failure Association van de ESC een Expert Position Paper gepubliceerd in de European Heart Journal. Experts in klinische trials in deze speciale groep van de ESC zijn samengekomen in web-gebaseerde meetings resulterend in een position paper.

Hoewel veel regulerende autoriteiten van verschillende regio’s in de wereld advies hebben gegeven over hoe klinische trials uit te voeren ten tijde van COVID-19, is er mogelijk een behoefte aan aanbevelingen voor internationale trial. Dit artikel kan bijdragen aan lokale adviezen en regelgeving. Uitdagingen die kunnen ontstaan tijdens de COVID-19 pandemie om klinische trials uit te voeren worden uitgelicht en advies is geboden hoe deze te verhelpen. De discussies en aanbevelingen richten zich op HF klinische trials, maar kunnen mogelijk toegepast worden op andere therapeutische gebieden.

De COVID-19 pandemie heeft grote implicaties voor deelnemers in klinische trials, de staf die zorgt voor deze patiënten en uiteindelijk voor de trials zelf. Veiligheid en effectieve zorg moeten worden gewaarborgd voor trialdeelnemers zonder de integriteit van de trial te beïnvloeden. HF patienten hebben mogelijk een groter risico op infectie en uitkomsten van COVID-19 kunnen erger zijn in deze patiënten. Aan de andere kant, als reguliere klinische zorg in het gedrang komt, hebben ze verhoogd risico op nadelige uitkomsten.

Vind dit artikel online op Eur Heart J

Deel deze pagina met collega's en vrienden: