Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Een wetenschappelijke statement van AHA over amyloïdosis

Nieuws - 13 juli 2020

Namens de American Heart Association Heart Failure and Transplantation Committee of the Council on Clinical Cardiology, werd recentelijk een wetenschappelijke statement gepubliceerd in Circulation getiteld ‘’Cardiac Amyloidosis: Evolving Diagnosis and Management: A Scientific Statement From the American Heart Association”. Deze statement is bedoeld om begeleiding in de dagelijkse praktijk te geven en behandeling van patiënten te vergemakkelijken door het bespreken van diagnostische strategieën, waaronder een algoritme om te beslissen of iemand getest moet worden, en behandelopties. Bovendien worden onzekere zaken en toekomstige onderzoeken aangehaald.

Enthousiasme over ATTR-CM is toegenomen, omdat vooruitgang is geboekt in drie gebieden. Beeldvormingstechnieken hebben geresulteerd in accurate, niet-invasieve diagnose, observationele studies duiden op onderherkenning van ATTR-CM in patiënten met hartfalen, en therapieën worden nu goedgekeurd voor behandeling van ATTR-CM.

Vind deze statement online op Circulation

Deel deze pagina met collega's en vrienden: