Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

NVIVG 2020

Nieuws, video's en presentaties van het 18e symposium van de Nederlandse Vereniging van Internisten Vasculaire Geneeskunde - NVIVG

Therapie-ontrouw bij therapieresistente hypertensie - de olifant in de kamer

3' educatie - 2 nov. 2020 - Dr. Wilko Spiering
Wilko Spiering bespreekt opties om therapieresistente hypertensie te behandelen. Vaak is echter therapie-ontrouw de oorzaak van slechte bloeddrukcontrole.

NVIVG 2020 Vaak is therapie-ontrouw de oorzaak van slechte bloeddrukcontrole bij therapieresistente hypertensie. Wilko Spiering bespreekt nieuwe ontwikkelen voor behandeling van diegenen met werkelijke therapieresistente hypertensie.

De rol van inflammatie in de pathofysiologie van atherosclerose

3' educatie - 21 okt. 2020 - Prof. dr. Niels Riksen
Prof. Riksen bespreekt hoe effecten van monocyten, macrofagen en neutrofielen op atherosclerose kunnen bijdragen aan verhoogd residueel inflammatoir risico.

NVIVG 2020 Prof. Riksen bespreekt hoe effecten van monocyten, macrofagen en neutrofielen op atherosclerose kunnen bijdragen aan verhoogd residueel inflammatoir risico.

'Cholesterolmoeheid' is volledig onterecht

3' educatie - 30 sep. 2020 - Prof. dr. Jan Albert Kuivenhoven
Wat zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van lipidenverlaging en is daar nog behoefte aan?

NVIVG 2020 Prof. Kuivenhoven stelt dat er tegenwoordig soms sprake lijkt te zijn van cholesterolmoeheid. Hij bespreekt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van lipidenverlaging, en of daar nog behoefte aan is.

Het einde van therapieresistente hypertensie in zicht?

Lecture - 23 sep. 2020 - Dr. Wilko Spiering, UMC Utrecht - NVIVG 2020

NVIVG 2020 Tijdens het Symposium Vasculaire Geneeskunde op 11 september 2020 in Zeist gaf dr. Wilko Spiering een lezing getiteld Het einde van therapieresistente hypertensie in zicht? . De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.

Inflammatie en residueel cardiovasculair risico

Lecture - 21 sep. 2020 - Prof. dr. Niels Riksen, Nijmegen - NVIVG 2020

NVIVG 2020 Tijdens het Symposium Vasculaire Geneeskunde op 11 september 2020 in Zeist gaf prof. dr. Niels Riksen een lezing getiteld Inflammatie en residueel cardiovasculair risico. De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.

MR-DTI voor detectie van (recidief) trombose

Lecture - 21 sep. 2020 - Dr. Erik Klok, LUMC, Leiden - NVIVG 2020

NVIVG 2020 Tijdens het Symposium Vasculaire Geneeskunde op 11 september 2020 in Zeist gaf dr. Erik Klok een lezing getiteld MR-DTI voor detectie van (recidief) trombose. De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.

De toekomst van lipidenverlagende therapie

Lecture - 21 sep. 2020 - Prof. dr. Jan Albert Kuivenhoven, UMCG, Groningen - NVIVG 2020

NVIVG 2020 Tijdens het Symposium Vasculaire Geneeskunde op 11 september 2020 in Zeist gaf prof. dr. Jan Albert Kuivenhoven een lezing getiteld De toekomst van lipidenverlagende therapie. De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.

Combining a polygenic score with lifetime exposure to LDL-c and BP to predict lifetime CV risk

Lecture - 21 sep. 2020 - Prof. Brian Ference, Cambridge, UK - NVIVG 2020

NVIVG 2020 Tijdens het Symposium Vasculaire Geneeskunde op 11 september 2020 in Zeist gaf prof. Brian Ference een lezing getiteld Combining a polygenic score with lifetime exposure to LDL-c and BP to predict lifetime CV risk. De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.

MRDTI-scan voor het nauwkeuriger vaststellen van recidief trombose

3' educatie - 21 sep. 2020 - Dr. Erik Klok
Erik Klok legt de relevantie en voordelen uit van de MRDTI techniek bij patiënten met een verdenking op recidief trombose.

NVIVG 2020 Erik Klok legt de relevantie en voordelen uit van de MRDTI techniek bij patiënten met een verdenking op recidief trombose.

Kostenaspect van MRDTI voor vaststellen van recidief trombose

3' educatie - 16 sep. 2020 - Dr. Erik Klok
Erik Klok legt de kosteneffectiviteit van de MRDTI techniek uit.

NVIVG 2020 Erik Klok legt uit dat de kosten van MRDTI geen drempel mogen zijn om deze techniek in te voeren in de dagelijkse klinische praktijk.

Het mechanisme van CV protectie door SGLT2-remmers

3' educatie - 14 sep. 2020 - Dr. Daniël van Raalte
Daniël van Raalte neemt de hypotheses door over de werkingsmechanismen van SGLT2-remmers die resulteren in gunstige CV- en nier-uitkomsten.

NVIVG 2020 Daniël van Raalte neemt de hypotheses door over de werkingsmechanismen van SGLT2-remmers die resulteren in gunstige CV- en nier-uitkomsten.