Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

NHS overeenkomst over aanpak van zorgbehandeling op populatieniveau met gebruik van PCSK9 siRNA therapie

Nieuws - 7 sep. 2021

De National Health Service (NHS) in de VK heeft een overeenkomst gemaakt op populatieniveau voor de aanpak van zorgbehandeling om verhoogd LDL-c te verlagen in ASCVD patiënten die in aanmerking komen voor de PCSK9 siRNA inclisiran. Deze overeenkomst volgt de aanbeveling van NICE op over gebruik van inclisiran in de eerste lijn voor behandeling van patiënten die aanhoudende verhoogde LDL-c niveaus hebben (≥2.6 mmol/L ondanks maximaal getolereerde statines met of zonder ezetimibe) en een geschiedenis van bepaalde CV events (ACS, coronaire of andere arteriële revascularisatie procedures, CHD, ischemische beroerte of PAD).

De NICE aanbeveling was op zijn beurt gebaseerd op resultaten van het ORION klinische programma, waaronder ORION-9, ORION-10 en ORION-11. In deze trials werden de veiligheid, werkzaamheid en verdraagbaarheid van inclisiran in het verlagen van LDL-c niveaus onderzocht.

Inclisiran is goedgekeurd in de EU voor gebruik in volwassenen met primaire hypercholesterolemie of gemengde dyslipidemie, als aanvulling op een dieet.

‘Deze aanpak van zorgbehandeling op populatieniveau is mogelijk baanbrekend en probeert de gezondheid van een land te verbeteren door proactief individuen met het hoogste risico te identificeren en effectieve oplossingen te introduceren die hun toekomstige gezondheidsstatus zullen verbeteren. Dit geeft een aanzienlijke verbetering weer in patiëntenzorg door effectieve lipidenbehandeling’, zei prof. Kausik Ray (Londen, UK).

Bron: persbericht Novartis, 1 september 2021

Deel deze pagina met collega's en vrienden: