Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nationale Hartfalendag 2021

Video's en slides van de Nationale Hartfalendag 2021

Toekomstige veranderingen in de zorg voor HFpEF-patiënten

3' educatie - 1 nov. 2021 - Dr. Vanessa van Empel
De zorg voor patiënten met HFpEF zal gaan veranderen, stelt dr. Vanessa van Empel. In deze video legt ze uit waarom ze dat denkt.

Nationale Hartfalendag 2021 De zorg voor patiënten met HFpEF zal gaan veranderen, stelt dr. Vanessa van Empel. In deze video legt ze uit waarom ze dat denkt.

Belang van screenen op cardiotoxiciteit en comorbiditeit bij hartfalen

3' educatie - 25 okt. 2021 - Dr. Kirsten Kortekaas
Dr. Kirsten Kortekaas bespreekt het belang van screenen op cardiotoxiciteit bij oncologische zorg en ook te denken aan comorbiditeit bij hartfalen.

Nationale Hartfalendag 2021 Dr. Kirsten Kortekaas bespreekt het belang van screenen op cardiotoxiciteit bij oncologische zorg en ook te denken aan comorbiditeit bij hartfalen.

AF-ablatie bij patiënten met hartfalen

3' educatie - 20 okt. 2021 - Dr. Hadrian Wijnmalen
Een groot deel van de patienten met hartfalen heeft ook atriumfibrilleren. Dr. Hadrian Wijnmalen vertelt over ablatie bij patiënten met atriumfibrilleren en hartfalen.

Nationale Hartfalendag 2021 Een groot deel van de patienten met hartfalen heeft ook atriumfibrilleren. Dr. Hadrian Wijnmalen vertelt over ablatie bij patiënten met atriumfibrilleren en hartfalen.

Niet-cardiale comorbiditeiten bij hartfalen

3' educatie - 18 okt. 2021 - Prof. dr. Peter van der Meer
Prof. dr. Peter van der Meer spreekt over ijzerdeficiëntie en hyperkaliëmie bij hartfalen.

Nationale Hartfalendag 2021 Prof. dr. Peter van der Meer spreekt over ijzerdeficiëntie en hyperkaliëmie bij hartfalen.

ARNI bij hartfalen

3' educatie - 6 okt. 2021 - Dr. Mireille Emans
Dr. Mireille Emans geeft een samenvatting van een aantal belangrijke studies naar de effecten van sacubitril/valsartan bij hartfalen.

Nationale Hartfalendag 2021 Dr. Mireille Emans geeft een samenvatting van een aantal belangrijke studies naar de effecten van sacubitril/valsartan bij hartfalen.

Indicatie voor SGLT2-remmers in HFrEF: wat betekent dit voor de dagelijkse praktijk?

3' educatie - 27 sep. 2021 - Dr. Olivier Manintveld
SGLT2-remmers hebben in de nieuwe ESC/HFA 2021 hartfalenrichtlijn een klasse Ia indicatie gekregen in HFrEF. Dr. Olivier Manintveld geeft uitleg hoe deze te gebruiken in de dagelijkse praktijk en waar op gelet moet worden.

Nationale Hartfalendag 2021 SGLT2-remmers hebben in de nieuwe ESC/HFA 2021 hartfalenrichtlijn een klasse Ia indicatie gekregen in HFrEF. Dr. Olivier Manintveld geeft uitleg hoe deze te gebruiken in de dagelijkse praktijk en waar op gelet moet worden.