Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nationale Antistollingsdag 2021

Nieuws, video's en presentaties van de Nationale Antistollingsdag 2021.

(Behandel)strategie bij subklinisch AF en postoperatief AF

3' educatie - 27 jan. 2022 - Dr. Martin Hemels
Dr. Hemels legt uit wat de verschillende (behandel)strategieën zijn bij subklinisch AF en postoperatief AF na cardiale chirurgie en niet-cardiale chirurgie voor preventie van ischemische CVA.

Nationale Antistollingdag 2021 Dr. Hemels legt uit wat de verschillende (behandel)strategieën zijn bij subklinisch AF en postoperatief AF na cardiale chirurgie en niet-cardiale chirurgie voor preventie van ischemische CVA.

Antistolling bij vaatmalformaties

5' educatie - 24 jan. 2022 - Dr. Edith Klappe
Wat zijn vaatmalformaties en is er een rol voor secundaire tromboseprofylaxe of zelfs primaire tromboseprofylaxe in patiënten met vaatmalformaties?

Nationale Antistollingdag 2021 Wat zijn vaatmalformaties en is er een rol voor secundaire tromboseprofylaxe of zelfs primaire tromboseprofylaxe in patiënten met vaatmalformaties?

Gebruik van P2Y12-remmers bij NSTEMI volgens de ESC-richtlijn

3' educatie - 19 jan. 2022 - Prof. dr. Jur ten Berg
Jur ten Berg bespreekt een aantal opmerkelijke aspecten van de meest recente NSTEMI-richtlijn van de ESC met betrekking tot gebruik van P2Y12-remmers.

Nationale Antistollingdag 2021 Jur ten Berg bespreekt een aantal opmerkelijke aspecten van de meest recente NSTEMI-richtlijn van de ESC met betrekking tot gebruik van P2Y12-remmers.

Een overzicht over het antifosfolipidensyndroom

5' educatie - 11 jan. 2022 - Dr. Thijs van Mens
In deze video bespreekt Thijs van Mens de aspecten van het antifosfolipidensyndroom (APS). Hij vertelt o.a. of DOACs een rol spelen bij secundaire profylaxe in patiënten met APS.

Nationale Antistollingdag 2021 In deze video bespreekt Thijs van Mens de aspecten van het antifosfolipidensyndroom (APS). Hij vertelt o.a. of DOACs een rol spelen bij secundaire profylaxe in patiënten met APS.

Patiëntveiligheid in de antistollingszorg

5' educatie - 20 dec. 2021 - Dr. Nikki Damen
Het landelijke programma Tijd voor Verbinding verzamelt praktijkvoorbeelden van goed georganiseerde antistollingszorg en draagt eraan bij om deze goede voorbeelden over het land te verspreiden.

Nationale Antistollingdag 2021 Het landelijke programma Tijd voor Verbinding verzamelt praktijkvoorbeelden van goed georganiseerde antistollingszorg en draagt eraan bij om deze goede voorbeelden over het land te verspreiden.

Anticoagulantia bij kwetsbare ouderen met AF

5' educatie - 13 dec. 2021 - Linda Joosten
Kan er beter een VKA of een NOAC worden voorgeschreven aan kwetsbare ouderen? Linda Joosten bespreekt wat de richtlijnen en literatuur hierover zeggen en geeft ten slotte praktische adviezen.

Nationale Antistollingdag 2021 Kan er beter een VKA of een NOAC worden voorgeschreven aan kwetsbare ouderen? Linda Joosten bespreekt wat de richtlijnen en literatuur hierover zeggen en geeft ten slotte praktische adviezen.

Antitrombotisch beleid volgens de 2021 ESC-richtlijn voor de preventie van HVZ

5' educatie - 6 dec. 2021 - Dr. Jannick Dorresteijn
Dr. Jannick Dorresteijn bespreekt de nieuwste ontwikkelingen rondom het antitrombotisch beleid bij patiënten met ASCVD aan de hand van de nieuwe ESC-richtlijn.

Nationale Antistollingdag 2021 Dr. Jannick Dorresteijn bespreekt de nieuwste ontwikkelingen rondom het antitrombotisch beleid bij patiënten met ASCVD aan de hand van de nieuwe ESC-richtlijn.

Antistolling bij opgenomen patiënten met COVID-19

3' educatie - 8 nov. 2021 - Prof. dr. Saskia Middeldorp
Prof. dr. Saskia Middeldorp bespreekt wat de beste antistollingsstrategie is bij opgenomen patiënten met COVID-19. Ze maakt hierbij onderscheid in de optimale behandeling voor patiënten op de IC en voor patiënten op de afdeling.

Nationale Antistollingdag 2021 Prof. dr. Saskia Middeldorp bespreekt wat de beste antistollingsstrategie is bij opgenomen patiënten met COVID-19. Ze maakt hierbij onderscheid in de optimale behandeling voor patiënten op de IC en voor patiënten op de afdeling. Met poll