Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Hypertensie Congres 2022

Video impressies en slides van het Nationaal Hypertensie congres 2022, gehouden op 4 februari 2022.

Rol van renale denervatie bij de behandeling van hypertensie

3' educatie - 29 mrt. 2022 - Dr. Michiel Voskuil
Is er een rol weggelegd voor renale denervatie in een groep van patienten met hypertensie naast leefstijladviezen en medicamenteuze behandeling? Dr. Voskuil geeft zijn kijk op dit onderwerp.

Nationaal Hypertensie Congres 2022 Is er een rol weggelegd voor renale denervatie in een groep van patienten met hypertensie naast leefstijladviezen en medicamenteuze behandeling? Dr. Voskuil geeft zijn kijk op dit onderwerp.

Relatie tussen plasmametabolieten en bloeddruk

3' educatie - 16 mrt. 2022 - Barbara Verhaar
Barbara Verhaar is de winnaar van de wetenschapsprijs van de NHV. In deze video deelt ze de bevindingen van haar onderzoek naar plasmametabolieten en bloeddruk.

Nationaal Hypertensie Congres 2022 Barbara Verhaar is de winnaar van de wetenschapsprijs van de NHV. In deze video deelt ze de bevindingen van haar onderzoek naar plasmametabolieten en bloeddruk.

Opsporing van fibromusculaire dysplasie na een spontane coronaire arteriële dissectie

3' educatie - 9 mrt. 2022 - Dr. Daan van Twist
Bij mensen die een spontane coronaire arteriële dissectie (SCAD) hebben gehad is het de moeite waard om te zoeken naar onderliggende fibromusculaire dysplasie (FMD), aldus Daan van Twist.

Nationaal Hypertensie Congres 2022 Bij mensen die een spontane coronaire arteriële dissectie (SCAD) hebben gehad is het de moeite waard om te zoeken naar onderliggende fibromusculaire dysplasie (FMD), aldus Daan van Twist.

Waarom schrijft u nog steeds ACE-remmers voor bij hypertensie?

3' educatie - 2 mrt. 2022 - Prof. Franz Messerli
Prof. Messerli richt zich tot u en vraagt waarom u nog steeds ACE-remmers gebruikt voor behandeling van hypertensie, terwijl ARBs net zo effectief zijn en minder bijwerkingen geven.

Nationaal Hypertensie Congres 2022 Prof. Messerli richt zich tot u en vraagt waarom u nog steeds ACE-remmers gebruikt voor behandeling van hypertensie, terwijl ARBs net zo effectief zijn en minder bijwerkingen geven.

Bloeddrukbehandeling bij hartpatiënten

3' educatie - 22 feb. 2022 - Dr. Wilko Spiering
Studies laten zien dat bloeddrukverlaging zeer effectief is in het verlagen van het risico op CV-events, maar naar welke bloeddrukwaarden moet je streven bij hartpatiënten?

Nationaal Hypertensie Congres 2022 Studies laten zien dat bloeddrukverlaging zeer effectief is in het verlagen van het risico op CV-events, maar naar welke bloeddrukwaarden moet je streven bij hartpatiënten?

Wat is de waarde van ECG en beeldvorming bij bepalen van hypertensie-gemedieerde hartschade?

3' educatie - 10 feb. 2022 - Prof. dr. Robin Nijveldt
Prof. Nijveldt geeft een korte samenvatting van de waarde van ECG, echocardiografie en MRI bij het bepalen van hypertensie-gemedieerde hartschade.

Nationaal Hypertensie Congres 2022 Prof. Nijveldt geeft een korte samenvatting van de waarde van ECG, echocardiografie en MRI bij het bepalen van hypertensie-gemedieerde hartschade.

Hypertensie Congres 2022