Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Geen vermindering van cerebrale trombo-embolie met DOAC na TAVI

Nieuws - 5 apr. 2022

Edoxaban Versus Dual Antiplatelet Therapy For Valve Thrombosis And Cerebral Thromboembolism After Transcatheter Aortic-valve Replacement: A Randomized ADAPT-TAVR Trial

Gepresenteerd op de ACC.22 door Duk-Woo Park, MD, PhD (Seoul, Korea)

Introductie en methoden

Deze multicenter, open-label gerandomiseerde studie onderzocht of edoxaban, in vergelijking met DAPT, kleptrombose, cerebrale trombo-embolie en neurologische/neurocognitieve disfunctie na transkatheter-aortaklepimplantatie (TAVI) kan verminderen.

In totaal werden 229 patiënten zonder indicatie voor langdurige antistolling en die succesvolle TAVI hadden ondergaan, gerandomiseerd naar behandeling met edoxaban (n=110, 60 mg of 30 mg eenmaal daags) of DAPT (aspirine [100 mg eenmaal daags] plus clopidogrel [ 75 mg eenmaal daags]) gedurende 6 maanden.

Het primaire eindpunt was kleptrombose op CT na 6 maanden. De belangrijkste secundaire eindpunten waren het aantal nieuwe cerebrale laesies en het totale nieuwe laesievolume op MRI en veranderingen in neurologische/neurocognitieve functietests tussen baseline en 6 maanden.

Results

Conclusion

Bij patiënten zonder indicatie voor langdurige antistolling na succesvolle TAVI, resulteerde 6 maanden behandeling met edoxaban, in vergelijking met DAPT, niet in een significante vermindering van de incidentie van kleptrombose, cerebrale trombo-embolie of neurologische/neurocognitieve disfunctie.

-Onze verslaglegging van ACC.22 is gebaseerd op de informatie die beschikbaar is gesteld tijdens het congres-

De resultaten van deze studie werden gelijktijdig gepubliceerd in Circulation.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: