Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

LDL-c-verlaging met PCSK9 siRNA bij patiënten die een MI hebben gehad

Nieuws - 19 apr. 2022

The effect of inclisiran in patients with prior myocardial infarction: a post hoc pooled analysis from the orion-10 and orion-11 randomized controlled trials

Gepresenteerd op de ACC.22 door Prof. Ulf Landmesser (Berlijn, Duitsland)

Introductie en methoden

Patiënten die een MI hebben doorgemaakt, lopen een verhoogd risico op een terugkerend ASCVD-event. Richtlijnen geven aanbevelingen voor strikte LDL-c-doelen bij deze patiënten.

Deze post hoc gepoolde analyse van de ORION-10- en ORION-11-studies onderzocht de werkzaamheid van inclisiran op LDL-c-verlaging bij patiënten die eerder een MI gehad.

In totaal werden 1643 patiënten die een MI hadden gehad gerandomiseerd in een 1:1 ratio om ofwel 300 mg inclisiran-natrium (284 mg inclisiran), of placebo bovenop statine en/of ezetimibe te krijgen. Inclisiran of placebo werd toegediend op baseline, op dag 90 en daarna om de 6 maanden.

Uitkomsten van deze analyse omvatten de percentuele en absolute verandering in LDL-c van baseline tot dag 510 en de tijdgecorrigeerde verandering na dag 90 en tot dag 540. De analyse was gestratificeerd naar tijd sinds laatste MI: recent (>3 maanden tot <1 jaar) of langer geleden (≥1 jaar).

Belangrijkste resultaten

Werkzaamheid

Behandeling met inclisiran leidde tot een effectieve LDL-c-verlaging in vergelijking met placebo bij patiënten die eerder een MI hebben doorgemaakt. Er was geen interactie tussen behandeling en MI-stratum op verandering in LDL-c:

Veiligheid

Conclusie

Behandeling met inclisiran, in vergelijking met placebo, in aanvulling op statine en/of ezetimibe leidde tot een effectieve en aanhoudende LDL-c-verlaging bij patiënten die eerder een MI hebben doorgemaakt.

-Onze verslaglegging van ACC.22 is gebaseerd op de informatie die beschikbaar is gesteld tijdens het congres-

Deel deze pagina met collega's en vrienden: