Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

SGLT2-remmer wordt nu ook vergoed bij chronische nierschade

Nieuws - 2 mei 2022

Dapagliflozine wordt vanaf 1 mei volledig vergoed voor de behandeling van volwassenen met chronische nierschade, met en zonder DM2.

Dapagliflozine werd al vergoed voor de behandeling van volwassenen met symptomatisch chronisch HFrEF, met en zonder DM2, en voor de behandeling van onvoldoende gereguleerde DM2 bij personen vanaf 10 jaar als aanvulling op dieet en lichaamsbeweging.

Er is een online vergoedingsoverzicht beschikbaar voor dapagliflozine. Het overzicht geeft op een snelle manier duidelijkheid of een patiënt in aanmerking komt voor vergoeding van dapagliflozine en of er een artsenverklaring nodig is.

Bekijk de vergoedingswijzer van dapagliflozine

Deel deze pagina met collega's en vrienden: