Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Verbeterde bloeddrukregulatie met langere tijd op streefwaarde na renale denervatie

Nieuws - 31 mei 2022

Tijd binnen streefbereik (time in target range, TTR) is een parameter die aangeeft hoeveel tijd patiënten een bloeddruk op streefwaarde hebben. TTR wordt beschouwd als een effectieve maat van bloeddrukregulatie en een verhoging van TTR is geassocieerd met een verlaging van CV-risico's, waaronder beroerte, hartaanval en sterfte.

Op de EuroPCR 2022 werden onlangs de resultaten van SPYRAL HTN-ON MED en GSR-DEFINE over TTR na renale denervatie over een periode van drie jaar gepresenteerd.

De SPYRAL HTN-ON MED randomiseerde patiënten met ongereguleerde hypertensie ondanks het gebruik van één tot drie antihypertensiva om radiofrequente renale denervatie (n=38) of een schijnprocedure (n=42) te ondergaan. Alle patiënten bleven antihypertensiva gebruiken. De huidige analyse van de studie toonde een verbeterde bloeddrukresulatie aan met een hogere TTR na radiofrequente RDN (33,7% TTR) vergeleken met de schijnprocedure (18,8% TTR) over een periode van drie jaar (P=0,023).

GSR-DEFINE is een prospectieve, observationele studie in een real-worldsetting waaruit bleek dat patiënten 34,9% in TTR doorbrachten over een periode van drie jaar na renale denervatie. De studie vond ook dat elke 10% toename van TTR na 6 maanden geassocieerd was met een 16% afname in MACE.

Bron: persbericht Medtronic, 17 mei 2022 Lees ook onze samenvatting over de werkzaamheids- en veiligheidsuitkomsten van SPYRAL HTN-ON MED

Deel deze pagina met collega's en vrienden: