Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nieuwe ESC-richtlijn voor CV-beoordeling van patiënten die niet-cardiale chirurgie ondergaan

Nieuws - 21 sep. 2022

Het European Heart Journal heeft de 2022 ESC-richtlijn gepubliceerd over cardiovasculaire beoordeling en behandeling van patiënten die niet-cardiale chirurgie ondergaan.

De richtlijn geeft aanbevelingen voor preoperatieve, operatieve en postoperatieve zorg van patiënten die niet-cardiale chirurgie ondergaan om het risico op CV-complicaties te verminderen. Een geïndividualiseerde risicobeoordeling is gebaseerd op de evaluatie van klinische risicofactoren, testresultaten, geschatte impact van de geplande chirurgische ingreep en de geschatte risico's die gepaard gaan met het stopzetten van medicatie. De richtlijn geeft ook specifieke aanbevelingen voor patiënten met bestaande aandoeningen, zoals CV-aandoeningen, nierziekte, diabetes, kanker, obesitas en COVID-19.

Vind deze richtlijnen bij Eur Heart J.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: